Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Čašníčka upratovala stôl po zákazníkoch, keď našla skrytý odkaz na FOTO: Ostala zhrozená

(Zdroj: Facebook/Regina Boone)

RADCLIFF - Čašníčka bola nepríjemne zaskočená hrubým odkazom, ktorý jej zákazníci nechali na stole namiesto prepitného v americkom štáte Kentucky. Jej matka o šokujúcom incidente napísala na Facebooku a jej príspevok pritiahol obrovskú pozornosť verejnosti i médií.

Jasmine Brewerová čakala, kým sa uvoľní stôl so štvorčlennou skupinkou, aby ho mohla upratať. To, čo na ňom neskôr našla, ju totálne zaskočilo a nevedela, ako má reagovať. Na zadnej strane servítky jej zákazníci nechali stručný odkaz: "Nedávame prepitné čiernym ľuďom". 

Matky servírky Regina Boonová bola z tejto poznámky veľmi pohoršená a na Facebooku napísala: "Myslíte si, že rasizmus neexistuje, ale v skutočne existuje! Včera ho zažilo aj moje dieťa." Konštatuje, že rasizmus je reálny. Apeluje preto na ľudí, aby sa na seba pozreli v zrkadle a opýtali sa seba samých, či s ním dokážu bojovať. Zároveň podporuje Jasmine, aby držala hlavu vždy vysoko a bola hrdá na to, kým je. Boonovej príspevok znova oživil otázku rasizmu v Amerike. "Je smutné, že ešte stále existujú takto zmýšľajúci ľudia," znie jeden z komentárov. 

FOTO Barbora si objednala pizzu, pri pohľade na účet nechápala: Takto krásne so mnou vybabrali!

V posledných rokoch sa v reštauráciách objavilo množstvo rasistických incidentov, kedy mali zákazníci nepríjemné poznámky na účet pracovníkov afroamerického pôvodu. Minulý rok si čašníčka menom Kelly Carterová v reštaurácii vo Virginii našla podobný odkaz, na ktorom stálo: "Skvelá služba, nedávajte prepitné čiernym."

Viac o téme: RasizmusPrepitné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu