Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Test DNA vyriešil záhadu neznámej šelmy: Milovníci senzácií budú sklamaní

Už je známy pôvod šelmy Zobraziť galériu (3)
Už je známy pôvod šelmy (Zdroj: SITA/AP)

DENTON - Neďaleko mesta Denton v americkom štáte Montana bola ešte v máji zastrelená vlkovitá šelma. Pri obhliadke tela zastreleného zvieraťa však poľovníkov prekvapili niektoré jej netypické črty. Z tohto dôvodu sa zamestnanci Montana Fish, Wildlife and Parks rozhodli poslať do laboratória vzorku DNA.

Poľovníci, ktorí strieľali v okolí miestneho ranča, si boli istí tým, že lovia vlka. Po tom, ako zviera zasiahli a jeho nehybné telo zostalo ležať na zemi, ho začali obhliadať. Niektoré jeho netypické črty ich zneistili, preto sa zamestnanci spoločnosti Montana Fish, Wildlife and Parks (FWP) rozhodli fotku svojho úlovku zavesiť na sociálnu sieť, kde nakoniec zmiatli aj jej užívateľov. Sivohnedá dlhá kožušina mnohým pripomínala srsť medveďa, hlavová časť a tvar lebky zas vyzerali skôr ako vlčie. Uši zvieraťa boli príliš veľké a nohy zasa veľmi krátke. 

Americkí vedci skúmajú identitu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Americkí vedci skúmajú identitu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Vzorky mŕtveho zvieraťa neskôr podrobili analýze DNA v Oregone a už sú známe aj výsledky. Určite sklamali milovníkov senzácií, pretože potvrdili, že išlo o sivého vlka. "Vzorku DNA sme porovnali so vzorkami vlkov, kojotov a psov. V tomto prípade išlo o samicu sivého vlka," uviedla genetička Mary Curtisová. Podľa nej nie sú fyzické rozdiely v rámci jedného druhu ničím netypickým. "Bola to vlčica, ktorá nedojčila, jej vek odhadujeme na dva až tri roky. Jej telo meralo 113 centimetrov a vážilo 38 kilogramov," dodala. 

Viac o téme: VlkŠelmaMontana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu