Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Richard bol niekoľko minút mŕtvy, no potom sa vrátil späť: Stretol som sa s Bohom a mám aj dôkaz!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEW YORK - Muž, ktorý na niekoľko minút zomrel, verí v existenciu posmrtného života aj Boha. Vraj ho zažil na vlastnej koži a cítil Jeho lásku. Odborníci však majú na to iný názor a tvrdia, že všetko je to len dielo nášho mozgu, ktorý sa takto snaží zostať nažive.

Muž, známy len ako Richard, pred časom utrpel zástavu srdca a na chvíľu sa ocitol na "druhom brehu". Ešte predtým, než ho lekári priviedli späť, mal skúsenosť s posmrtným životom, o ktorom prehovoril na stránke Nderf.org. Videl vraj nášho "stvoriteľa" a rozprával sa so svojimi zosnulými príbuznými. 

Richard bol niekoľko minút
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

"Pred očami sa mi zobrazil celý môj život, všetky dobré aj zlé veci, ktoré sa mi stali. Potom mi bola položená otázka "na ktorej strane si?" Odpovedal som len, že milujem Boha a poslal mu všetku svoju lásku. Krátko nato moja duša zas prijala lásku od Boha," opísal stretnutie s Najvyšším, v ktorého existenciu začal veriť práve po tejto skúsenosti. 

Richard bol niekoľko minút
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Richard komunikoval aj s ľuďmi, ktorí opustili našu dimenziu a chceli od neho, aby odovzdal odkaz ich príbuzným, ktorí ešte žijú. A práve to ho prenasleduje doteraz. Niekedy počuje hlasy mŕtvych, ktorí ho prenasledujú a prinášajú do jeho života negatívnu energiu. 

Odborníci tvrdia, že to, čo prežil Richard, nie je nič neobvyklé. Ide o normálny fenomén, ktorý nemusí nutne odkazovať na existenciu neba či posmrtného života. "Ľudia v tejto súvislosti často spomínajú jasné svetlo, ktoré ich k sebe priťahuje ako magnet. Hovoria, že sa stretli so svojimi mŕtvymi blízkymi a že im na onom svete bolo tak dobre, že sa im ani nechcelo vrátiť späť," hovorí Sam Parnia, riaditeľ výskumu intenzívnej starostlivosti a resuscitácie na Newyorskej univerzite. 

Čo prichádza po smrti? Šesť ľudí prehovorilo o tom, čo sa stane, keď zomriete

Podľa neho sa dajú takéto reakcie vedecky vysvetliť. Vtedy, keď pacient v kóme vidí svojich mŕtvych príbuzných, vraj jeho mozog len skenuje svoje spomienky v snahe udržať sa nažive. "Vďaka moderným technológiám smrť nevysvetľuje už len filozofia a náboženstvo, ale sa stala predmetom skúmania už aj vedy," dodal Parnia. 

Viac o téme: BohPosmrtný život
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu