Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Lekár varuje pred smrtiacou masturbáciou: Nerobte TOTO, inak ohrozíte svoj život!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BERLÍN - Časy, kedy bola masturbácia považovaná za niečo nečisté, sú už dávno preč. Dnes sa už prakticky všetci odborníci zhodujú v tom, že sebauspokojovanie so sebou naopak prináša množstvo zdravotných benefitov. Treba sa však vyvarovať jednej veci, inak to môže skončiť katastrofou.

Forenzný lekár Herald Voss v rozhovore pre nemecký denník Bild uviedol, že ročne v Nemecku zomrie na následky riskantných masturbačných praktík osemdesiat až sto ľudí. To je naozaj vysoké číslo vzhľadom na to, že ide o aktivitu, ktorá má človeku prinášať uspokojenie, nie smrť.

Najbežnejšou príčinou autoerotických úmrtí je hypoxyfília (nedostatok kyslíka), keď sa jedinec pridusí v snahe privodiť si sexuálne vzrušenie. Problém je, že hypoxyfília sa môže dostaviť oveľa ľahšie a rýchlejšie, než si myslíte. Zúženie krčných tepien, hlavných artérií, ktoré sa nachádzajú v krku a zásobujú mozog kyslíkom, v dôsledku pridusenia vás môže dostať do stavu bezvedomia už v priebehu pätnástich sekúnd a o niekoľko minút už môžete byť mŕtvi. 

Lekár varuje pred smrtiacou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Zo štúdie vykonanej v severnom Nemecku vyplynulo, že k autoerotickým úmrtiam v dôsledku udusenia najčastejšie dochádza obesením. Najviac obetí je mužského pohlavia, hoci štatistiky sú v tomto smere pomerne nejasné, pretože mnohé z týchto úmrtí sú nezdokumentované alebo nenahlásené. V takýchto prípadoch sa polícia na mieste činu hľadá pornografiu, obnažené pohlavné orgány, putá, naopak nečaká žiadny list na rozlúčku. "Príbuzní, ktorí nájdu telo, niekedy z dôvodu hanby niektoré veci z miesta činu odstránia," vysvetlil Voss. 

Kardinálna chyba: Žena si do vagíny vložila úhora a potom to prišlo

Americká štúdia ešte z roku 1985 zas zistila, že väčšinu zranení si pacienti pri masturbácii spôsobili vysávačom. Niektorí muži dokonca týmto spôsobom prišli o žaluď na penise. V tejto súvislosti si Voss spomenul na jeden prípad z nemeckého mesta Halle, kde matka našla svojho syna s vianočným osvetlením pripnutým na tele. Chcel si takto privodiť orgazmus, no namiesto toho utrpel popáleniny. 

Viac o téme: UdusenieMasturbácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu