Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTO Chlapec (†8) spadol z bicykla, vôbec sa nezranil: O niekoľko dní bol mŕtvy

Liam veril, že sa uzdraví Zobraziť galériu (3)
Liam veril, že sa uzdraví (Zdroj: gofundme.com)

PORTLAND - Sara Hebardová a jej partner momentálne prežívajú najťažšie chvíle svojho života. Všetko začalo pádom ich syna z bicykla. Napriek tomu, že pri tom neutrpel žiadne vážne zranenia a takéto pády bežne zažijú takmer všetky deti, pre osemročného Liama sa všetko skončilo ináč.

Keď padol Liam z bicykla, nezranil sa o nič viac ako ostatné deti, ktorým sa to tiež už stalo. Všetko sa odohralo v blízkosti rodinnej farmy, kde chlapec žil so svojimi tromi nevlastnými súrodencami, otcom a mamou. "Pomáhal nám okolo farmy, bol zdravý a silný. Nikdy s ním neboli problémy," spomína si utrápená mama. V osudnú sobotu, keď padol jej syn z bicykla a tiekla mu krv z nohy, ho rodičia odviezli na pohotovosť. Lekár ich ubezpečil, že ide o bežné zranenie, ranu ošetril a poslal rodinu domov. Lenže banálne vyzerajúce poranenie po niekoľkých dňoch rozpútalo na pokojnom statku desivé peklo.

FOTO Chlapec (†8) spadol
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gofundme.com)

"V stredu sa začal Liam sťažovať na bolesti. Jeho rana opuchla, na nohe sa mu vytvorili červené pľuzgiere. Okamžite sme s ním bežali do nemocnice," hovorí nevlastný otec Scott Hinkle. V St. Anthony Hospital v Pendletone lekári zistili, že do rany sa dostala bakteriálna infekcia a tá spustila nekrotizujúcu fasciitídu, ktorá začala požierať tkanivo na chlapcovej nohe. Do rany sa dostala pravdepodobne z pôdy. Pacienta previezli do nemocnice v Portlande, kde sa lekári snažili infikované tkanivo odstrániť. 

Pohrýzol ju pavúk, nastalo peklo: Dievčina (21) sa zobudila z kómy a od hrôzy skamenela

S odstupom času hodnotí Sara niekoľkodňový pobyt v nemocnici v Portlande ako najdesivejšiu skúsenosť vo svojom živote. Jej syna niekoľkokrát operovali a snažili sa zadržať postup infekcie tým, že mu odstraňovali tkanivo z nohy. "Stále rezali a čakali, rezali a čakali, dúfali, utešovali ma. V jeden moment to vyzeralo tak, akokeby už vôbec nemal pravú časť tela," uviedla Hebardová. Liam sa napriek bolestiam snažil komunikovať a vraj neustále chcel, aby ho mama objímala. Statočný chlapec hovoril naposledy so svojím otcom v piatok večer a opakoval mu, ako veľmi sa na neho teší. V nedeľu ho poslali do inej nemocnice, aby sa na neho pozrel iný tím, ale Liam v noci zomrel.

FOTO Chlapec (†8) spadol
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gofundme.com)

Utrápení rodičia sa stále nevedia spamätať z toho, že ho stratili. Miestna komunita zorganizovala pre rodinu zbierku a Scott a Sara chcú zverejnením príbehu ich syna upozorniť ostatných rodičov, aby neurobili takú istú chybu ako oni. "Možno, keby sme nešli iba na pohotovosť, nemuselo to skončiť takto. O nekrotizujúcej fasciitíde som nikdy predtým nepočula a verili sme lekárovi na pohotovosti, keď nám povedal, že náš chlapček bude v poriadku," vyčíta si matka. 

Viac o téme: NekrózaNekrotizujúca fasciitídaPád z bicykla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu