Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ťavy diskvalifikovali zo súťaže krásy v Saudskej Arábii: To už aj ony si pichajú botox?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

RIJÁD - Niektoré zvieratá boli vyradené z ťavieho festivalu kráľa Abdulazíza, ktorý sa koná pri Rijáde v Saudskej Arábii, za porušenie prísnych pravidiel súťaže krásy. Dvanásť tiav bolo vylúčených po tom, čo ich majitelia vylepšili botoxom. Peňažné odmeny na 28-dňovom festivale predstavujú spolu až 57 miliónov dolárov (cca 46 miliónov eur), čo môže ľahko účastníkov zlákať k podvodom.

Historický deň v Saudskej Arábii: Ženy prvýkrát pustia na futbalový zápas

Podľa portálu Newshub vlani vydali novú príručku, ktorá obsahuje prísne pravidlá. Ťavy nesmú mať vylepšené pery, byť oholené, nafarbené na žiadnych častiach tela a nie sú povolené žiadne zmeny ich prirodzenej formy. Okrem súťaže krásy môžu účastníci festivalu získať ocenenia za ťavie preteky, tréning poslušnosti, ťaví účes či najlepšiu fotografiu ťavy. "Ťava je symbolom Saudskej Arábie. Kedysi sme ich chovali z dôvodu nutnosti, teraz skôr pre zábavu," povedal agentúre Reuters hlavný porotca šou Fawzan al-Madi.

Minulý rok sa vyhľadávaná udalosť presunula zo vzdialenej púšte na predmestie hlavného mesta. Na skalnej púštnej náhornej plošine vláda vytvorila trvalé miesto na usporiadanie dôležitých eventov, ako sú preteky a výstavy.

Ťavy diskvalifikovali zo súťaže
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

V jednom z pavilónov sa konajú aukcie, kde sú kupujúci ochotní dať za výstavné kusy milióny rialov. K dispozícii sú stánky s potravinami a obchody so suvenírmi, zoologická záhrada s najvyššou a najkratšou ťavou na svete a múzeum s veľkolepými pieskovými sochami tiav.

VIDEO Hádam sa poučili! V Indii urobili neslýchanú vec, za výtržníctvo zabasli osem oslov

K dispozícii sú tiež stany na ochutnávanie ťavieho mlieka, prezeranie tkanín z ťavej srsti a planetárium, ktoré ukazuje, ako Arabi na ťavách putujú cez púšť a ich cesta je vedená hviezdami. Organizátori tvrdia, že táto dedina sa bude v najbližších rokoch ešte rozširovať: "Vízia je, aby sa (festival) stal globálnym a priekopníckym fórom pre všetky skupiny ľudí, ktorí prídu kvôli zábave, vedomostiam a súťažiam."

Viac o téme: PodvodSúťaž krásyŤavaDiskvalifikáciaBotoxSaudská Arábia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu