Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Najkurióznejšie praktiky na počatie: Neuveríte, čo robia ženy počas sexu, aby otehotneli

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

SYDNEY - V Austrálii je najobľúbenejším dátumom narodenia 17. september a medzi päť najčastejších dátumov narodenia patria tiež 23. a 24. september. To znamená, že počas vianočných sviatkov, kedy je na južnej pologuli leto, je v miestnych spálňach dosť rušno. Čo ale robia páry, ktoré chcú počať potomka? Podľa nového prieskumu sa niektoré z nich spoliehajú na dosť bizarné povery a praktiky. Splodiť dieťa majú napríklad pomôcť aj hranolčeky od McDonalds.

Bežný spôsob, ako posilniť šancu na počatie, podľa 37 percent opýtaných predstavuje denná porcia tmavej čokolády. Ďalšou obľúbenou potravinou je ananás - 32 percent žien tvrdí, že im pomohla konzumácia samotného ovocia či pitie ananásovej šťavy, napísal spravodajský server News.com.au.

Ananás vyniká svojimi zdraviu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Stále tiež prežíva povera, ktorú si odovzdávajú celé generácie žien. Podľa nej je potrebné po sexe zdvihnúť nohy do vzduchu a aspoň tri minúty simulovať šliapanie na bicykli. Celkovo 58 percent opýtaných uviedlo, že u nich táto metóda zabrala.

Ďalšie tipy zahŕňajú nosenie ponožiek počas styku a týždeň po ňom, aby sa udržali nohy v teple (desať percent), či obrátená psychológia, kedy si žena usilovne vsugeruje, že dieťa vlastne nechce. A 15 percent opýtaných je presvedčených, že šance na počatie ohrozujú moderné technológie, a preto spia v úplnej temnote a vypínajú telefón, všetky elektronické zariadenia aj wi-fi pripojenie.

Najkurióznejšie praktiky na počatie:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Medzi tie menej bežné - a viac bizarné - triky patria napríklad nosenie zeleného oblečenia a spanie v zelenej posteľnej bielizni (päť percent), piercing v ľavej nosnej dierke (pol percenta) či zrejme najbizarnejšia praktika, kedy si má partner obliekať slipy či boxerky vytiahnuté z mrazničky. Sto statočných mužov bolo ochotných tento spôsob vyskúšať.

Podľa prieskumu, ktorý medzi 1500 ženami vykonal Channel Mums, takmer štvrtina žien túži počať dieťa počas vianočného obdobia; 17 percent z nich to skúšalo aj počas minulých Vianoc a šesť percent to plánuje aj na tento rok. 

Najkurióznejšie praktiky na počatie:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Otehotnieť nie je vždy ľahké, a preto páry, ktoré sa o to už nejakú dobu snažia, sú ochotné vyskúšať prakticky čokoľvek, čo by mohlo pomôcť. A aj keď neexistuje príliš veľa vedeckých či zdravotných dôkazov, ktoré by tieto tipy podporovali, naše členky prisahajú, že im pomohli - preto stojí za to ich vyskúšať, ak ich nepripravia o radosť zo sexu," hovorí zakladateľka ChannelMum Siobhan Freegardová.

Viac o téme: SexOtehotneniePočatie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu