Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Takto dlho by mal trvať sex: Niektorí z nás sa milujú až hrozivo krátko, to číslo vyráža dych

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Medzi mužmi a ženami sú mnohé rozdiely a ich vzťah je zvyčajne závislý od kompromisov. Najnovší výskum však ukazuje, že v jednej veci sa všetci zvláštne zhodneme a výsledok len potvrdzuje, že porozumenie v sexuálnom živote je skvelý základ pre harmonický a fungujúci vzťah.

Je tu jedna vec, ktorá búra rozdiely medzi pohlaviami a vykazuje zvláštnu zhodu. Výsledky najnovšieho výskumu, v ktorom respondenti odpovedali na to, ako dlho by mal trvať sexuálny akt, potvrdzujú, že v otázkach živočíšnosti a najprirodzenejšej aktivity sú medzi predstavami mužov a žien minimálne rozdiely.  

Veľké intímne porovnanie krajín sveta: Prvý sex pred maturitou, sme na tom lepšie ako Česi

Do prieskumu sa zapojilo 3836 mužov a žien z rôzneho sociálneho a kultúrneho prostredia. Záver potvrdil, že ideálny čas trvania sexuálneho aktu u žien je 25 minút a 51 sekúnd. Predstavy mužov nie sú veľmi odlišné - sex by mal podľa nich trvať len o osem sekúnd kratšie - 25 minút a 43 sekúnd. Mnohí respondenti však zrejme popisovali ideálny stav alebo predpokladaný čas, kedy by mali naozaj šancu stihnúť užiť si.

Takto dlho by mal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Ďalší výskum bol už trochu viac osobný a jednotlivci mali uviesť, aká je skutočná dĺžka milovania. V prieskume odpovedalo 500 heterosexuálnych párov a rozdiely boli naozaj alarmujúce. Kým niektorí uviedli, že to u nich doma netrvá dlhšie ako 33 sekúnd, iní sa pochválili, že si užívajú aj trištvrte hodinu. Najvyššiu sexuálnu aktivitu vykazovali respondenti od 26 do 33 rokov. Pri vyhodnocovaní podľa krajín vykazovali najlepšie výsledky Američania, potom Briti, Holanďania a Španieli. Priemerný čas trvania aktu bol v týchto krajinách zhruba 5,4 minút.

Takto dlho by mal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Najhoršie v prieskume dopadli Turci. Tí sú schopní sexovať v priemere 3,72 minúty. Dĺžku trvania aktu pritom nijako neovplyvňuje použitie kondómov či partnerova obriezka. Ak teda v prvom prieskume respondenti uviedli, že by sa najradšej milovali zhruba 25 minút, uvádzali ideálne číslo, o ktorom väčšina mužov a žien iba sníva. 

Viac o téme: PrieskumSexMilovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu