Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rusi sa na internete chvália luxusom na FOTO: Keď zistíte, odkiaľ pochádza, budete zhnusení

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

MOSKVA - V Rusku vznikol priemysel, ktorý ťaží z túžby vzbudzovať závisť a žiarlivosť na sociálnych sieťach. Píše o tom vo svojom internetovom vydaní nemecký denník Süddeutsche Zeitung. Nemáte luxusné lietadlo a chcete oslniť svojich obchodných partnerov? Prenajmite si ho, odfoťte sa v ňom a fotografiu dajte na Instagram. Sociálny status bol a je v Rusku dôležitý.

Česi sa v Kazachstane kvôli SELFIE prezliekli za Borata: Nestačili sa diviť, čo nasledovalo

"Chcete urobiť dojem na svoje kamarátky, alebo naštvať svojho ex?" láka na Instagrame napríklad rentroses_gtn. "Objednajte si luxusnú kyticu len za 800 rubľov a máte desať minút na selfíčko." V prepočte necelých 12 eur nie je za 101 ruží až tak veľa. A po nejakom čase by rovnako len prekážali a začali zapáchať. Na Instagrame sa potom objavia fotky s textami typu: "Môj miláčik ma zase rozmaznáva." Alebo: "Som dojatá!" V krajine, kde na Medzinárodný deň žien nesmie žiadna žena zostať bez kytice, majú takéto služby obzvlášť okolo 8. marca žatvu.

Rusi sa na internete
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram/rentroses_gtn)

Ak si priplatíte 300 rubľov, je možné prenajať si od Rentroses tiež obal najnovšieho iPhonu alebo okuliarov Ray Ban. Požičať si na internete je možné za účelom fotografovania aj trénované mužské telá (bez tváre), alebo sa s týmto telom, kvetmi a darčekovou krabičkou od Tiffanyho nechať odfotiť v novom vozidle BMW. To už ale príde v prepočte na niečo vyše 80 eur. A ešte dvakrát toľko nech si pripraví ten, kto má záujem o fotografie z kabíny "vlastného" luxusného tryskáča sprostredkovaného @privatjetstudiom.

Rusi sa na internete
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram/Privatjetstudio)

Móda selfie ale môže byť aj nebezpečná. Pred dvoma rokmi začala ruská polícia po sérii smrteľných úrazov kampaň, ktorá mala varovať pred efektnými, ale riskantnými zábermi zo striech, koľajníc alebo stĺpov vysokého napätia.

A selfie šialenstvo už prirobilo vrásky na čele aj ruskej vláde. Vďaka sociálnym sieťam podľa denníka vyšlo opakovane najavo, že ruskí vojaci bojujú na Ukrajine. V októbri preto ruské ministerstvo obrany selfie zakázalo, pripomenul nemecký denník.

Viac o téme: LuxusPrenájomRuskoSelfie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu