Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Mladík (30) bol náladový, manželka si myslela, že chce rozvod: Pravda bola oveľa krutejšia

Leo statočne bojuje Zobraziť galériu (3)
Leo statočne bojuje (Zdroj: Facebook)

PORTHCAWL - Leo Jones z Walesu trpel tri roky bolesťami hlavy a bol veľmi náladový. Lekárovi sa podarilo presvedčiť ho o tom, že to nie je nič neobvyklé. Nakoniec vysvitlo, že za všetku tú náladovosť je zodpovedný nádor, ktorý mu celý ten čas rástol na mozgu.

Tridsaťročný Leo začal trpieť bolesťou hlavy a zmenami nálad pred tromi rokmi, krátko po narodení syna. Napriek tomu, že sa svojmu lekárovi sťažoval, nikdy ho neposlal na odborné vyšetrenie. "Predtým bol vždy fit a vo forme. Pracoval ako elektrikár. Nechápala som, keď mi častejšie hovoril o bolestiach a začal byť náladový a nevyspytateľný. Zrazu som nevedela, akú reakciu mám od neho očakávať pri úplne bežných domácich problémoch. Šiel k lekárovi, ale povedal mu, nech sa netrápi," spomína manželka Kimberley. Chvíľami vraj mala pocit, že ich manželstvo krachuje a Leovi prekáža tak ona, ako aj malý synček. 

Mladík (30) bol náladový,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Počas troch rokov sa striedali horšie dni s tými lepšími a Kimberly si na všetko zvykla. Milovala svojho manžela a prehliadala jeho náladovosť. Dokonca časom k synovi pribudla aj dcérka. Lenže potom sa manželove bolesti zintenzívnili. Počas Vianoc 2016 síce konečne nechali uboleného a zničeného muža v miestnej nemocnici, ale iba utlmili jeho bolesti a poslali ho bez ďalších vyšetrení domov.

Mladík (30) bol náladový,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Lýdia mávala veľmi silnú menštruáciu: Podcenila príznaky, pravda bola oveľa horšia

Všetko sa pohlo až vtedy, keď si Kimberley dohodla schôdzku v nemocnici Princess of  Wales v neďalekom Bridgende. Tam jej muža dôkladne vyšetrili a poslali do Cardiffskej univerzitnej nemocnice, kde mu diagnostikovali anaplastický astrocytóm. Ide o nádor s vysokým stupňom zhubnosti, ktorý vraj mozog pacienta doslova obalil. Leo absolvoval dve náročné operácie, nasadili mu chemoterapiu, ale napriek tomu jeho vyhliadky do budúcnosti nie sú veľmi optimistické. Lekári mu dávajú dva až tri roky života.

Mladík (30) bol náladový,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

"Keby sme tak dlho neverili jeho lekárovi, mohlo byť všetko ináč," povzdychla si zúfalá Kimberley. Manžel má vraj horšie chvíle, ale aj lepšie. Niekedy funguje aj celý deň bez pomoci a venuje sa deťom, inokedy je úplne odkázaný na manželku, ktorá ho musí kŕmiť. Robia vraj všetko pre to, aby svoj čas trávili spolu a deti si čo najviac užívali otca. 

Viac o téme: NádorTumor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu