Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dievčatku (5) začali rásť ako dvojročnému prsia: S jeho telom sa deje čosi desivé

Tam Doverová so svojou dcérkou Zobraziť galériu (5)
Tam Doverová so svojou dcérkou (Zdroj: FB/Tam Dover)

SYDNEY - Emily Doverová z Nového Južného Walesu mala len dva roky, keď jej začali rásť prsia a vytvorilo sa jej akné. Menštruáciu dostala ako štvorročná a za posledných 12 mesiacov sa jej v dôsledku Addisonovej choroby vytvorilo pubické ochlpenie. Kvôli agresívnej liečbe teraz prechádza menopauzou, ktorá normálne postihuje ženy vo veku 50 rokov. Dievčatko, ktoré váži 45 kilogramov, je na ihriskách šikanované kvôli svojej veľkosti a rodičia sa obávajú, že v škole bude vždy vnímané ako "iné".

Mladík (30) bol náladový, manželka si myslela, že chce rozvod: Pravda bola oveľa krutejšia

"Nemala ani šancu byť dievčatkom. Od dvoch rokov Emily narástli prsia, vytvoril sa telesný zápach a vyrážky na koži, ktoré mala od narodenia, jej teraz diagnostikovali ako cystické akné. S naším malým dievčatkom sa dialo niečo veľmi zlé," povedala pre The Mirror matka Tam (41), ktorá pracuje v miestnej nemocnici.

Dievčatku (5) začali rásť
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Tam Dover)

Keď Emily dostala menštruáciu, myslela si, že sa zašpinila. Odvtedy sa už naučila používať hygienické vložky. Každé ráno sa prebúdza s opuchnutými zápästiami a členkami; bolia ju prsia a má aj bolesti spojené s rastom kostí.

Dievčatku (5) začali rásť
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Tam Dover)

Hoci sa Emily narodila ako zdravé dieťa a bola dokonca najmenšia zo súrodencov, vo veku štyroch mesiacov už mala veľkosť jednoročného dieťaťa. Rodičia chodili s mladou pacientkou po lekároch, ale bezvýsledne, až tento rok dcérke diagnostikovali Addisonovu chorobu. Krvné testy odhalili, že má hormonálnu hladinu tehotnej ženy. Okrem toho trpí predčasnou pubertou, vrodenou adrenálnou hyperpláziou, autizmom, poruchou zmyslového vnímania a úzkosťou.

Dievčatku (5) začali rásť
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Tam Dover)

Na liečbu zložitých zdravotných problémov začali Emily podávať každý mesiac injekcie, ktoré však uvrhli jej telo do predčasnej menopauzy so všetkými jej vedľajšími účinkami. Rodičia pritom za jedno vpichnutie musia zaplatiť sumu 1105 libier (cca 1240 eur). Pár už vyčerpal platenú dovolenku pri staraní sa o svoju dcérku, ktorej stav sa často zhoršuje. Dvojica dúfa, že sa jej podarí získať peniaze od dobrých ľudí.

Dievčatku (5) začali rásť
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Tam Dover)

Viac o téme: MenopauzaAddisonova chorobaEmily Doverová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu