Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Opičiak Tomy uhryzol študentku!

Mačiak Tomy zaútočil na nepozornú poslucháčku veteriny, ktorá vstúpila do chovného zariadenia pre opičiaka.
Mačiak Tomy zaútočil na nepozornú poslucháčku veteriny, ktorá vstúpila do chovného zariadenia pre opičiaka. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Nepozornej poslucháčke veteriny (21) sa v bratislavskej zoologickej záhrade stala nepríjemnosť. Dievča uhryzol do ruky mladý opičiak Tomy (5). Praktikantku ošetrili v nemocnici. Zranenie našťastie nie je vážne.

Vysokoškoláčka, ktorá je v zoo v rámci spolupráce s veterinárnou fakultou, vstúpila do vnútornej časti chovného zariadenia pre opičiaka. Zrejme neskúsenosť študentky sa podpísala pod vyplašenosť neveľkého zvieraťa, ktoré na neznámu reagovalo skratovo a preto na ňu zaútočilo. Opičiak študentku uhryzol do ruky. „Našťastie to nebolo vážne zranenie,“ povedala riaditeľka zoo Miroslava Šavelová.

Drobné zranenie mladej žene ošetrili v nemocnici a pustili ju domov. Mačiak, ktorý sa postaral o rozruch v zoologickej záhrade, sa vrátil na svoj obľúbený konár.

MAČIAK BRAZZOV

Obýva pralesy v Afrike od rieky Kongo až po Níl. Vytvára malé rodinné skupinky. Ako dospelý váži 4 až 8 kilogramov. Živí sa výhonkami rastlín, ovocím a hmyzom. Na posedenie zožerie až štvrtinu svojej váhy. Jeho najobávanejšími nepriateľmi sú leopard a pytón.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu