Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mario (†41) doplatil na veľkú chybu: Zabil ho vlastný bulteriér, otrasný dôvod útoku psa

Mariovi už nevedeli pomôcť. Zobraziť galériu (2)
Mariovi už nevedeli pomôcť. (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Bulteriér smrteľne napadol svojho majiteľa v období nakrúcania dokumentárneho filmu pre televíziu BBC. V tele psa sa našlo až osemkrát viac kokaínu, ako je bežná ľudská dávka. Drogu pravdepodobne zjedol a jeho agresívne správanie spôsobila intoxikácia kokaínom.

Reportér BBC robil rozhovor s psičkárom, keď sa odohrala strašná tragédia

Stafordšírsky bulteriér s menom Major napadol svojho majiteľa Maria Perivoitosa (41) a dohrýzol mu krk aj tvár. Mario sa zúčastnil televíznej šou Drugs Map Britain, dostal epileptický záchvat, ostal ležať na zemi a túto chvíľu využil pres, ktorý sa na neho vrhol.

Nicholas Carmichael, expert veterinárnej toxikológie, odhalil, že v moči psa sa nachádzal kokaín a morfium. „Je  viac ako možné, že pes užil drogy, pravdepodobne ich zjedol. Drogy robia z takéhoto druhu psa naozajstné monštrum - kvôli nim sa choval abnormálne. Kvôli kokaínu bol totálne rozrušený. Stafordšírsky bulteriér útočí vtedy, keď sa cíti byť dominantný. Ešte k tomu užil osemkrát viac drog, ako je zvyčajná dávka. Podľa mňa najmä intoxikácia kokaínom spôsobila jeho agresívne správanie,“ citoval odborníka portál metro.co.uk.

Mario Perivoitos
Zobraziť galériu (2)
Mario Perivoitos  (Zdroj: profimedia.sk)

Patologička Julie Higginsová povedala: „Majiteľ mal zranený krk a tvár, veľmi krvácal a mal totálne rozdrvený hrtan.“ Svojim zraneniam podľahol. Perivoitos sa zúčastnil na dokumentárnom filme o nelegálnych drogách. Keď sa vrátil v noci domov, užil obrovské množstvo kokaínu. Je možné, že dostal epileptický šok, pri ktorom ho pes dohrýzol. Člen televízneho štábu, ktorý bol v byte v anglickom Wood Green prítomný, ale nenatáčal, sa snažil odtrhnúť psa od jeho majiteľa a okamžite zavolal záchranku.

Perivoitos utrpel ťažké zranenia a bol odvezený do nemocnice, krátko po polnoci však zomrel. Dôstojník Luke Marks, ktorý sa prípadom zaoberal, povedal, že by mali Majora utratiť. Psa odviezli, nie je však isté, čo sa s ním stalo.

Viac o téme: DrogyKokaínNapadnutieMajiteľBulteriér
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu