Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Otrasný zážitok Benjamina na Slovensku: Pútnika napadol rozzúrený muž, dcérka sa prizerala!

Benjamin Ladraa
Benjamin Ladraa (Zdroj: FB/Benjamin Laadra)

BRATISLAVA - Aktivista Benjamin Ladraa začal 4. augusta tohto roku pešiu púť zo Švédska do Palestíny. Prešiel už viacerými krajinami a pred pár dňami zavítal aj na Slovensko. Aj keď jeho cesta nie je vôbec ľahká a určite už na nej zažil všeličo, takého privítania ako u nás, sa mu nedostalo nikde. V profile na svojej sociálnej sieti sa podelil o zážitok, ktorý je pre našu krajinu veľmi zlou vizitkou.

New York Times označil Slovensko za nebezpečné miesto! Nenávistné útoky na dovolenkárov

Mladý muž sa vydal na 4800 km dlhé putovanie s palestínskou vlajkou na chrbte, aby zvýšil povedomie o politickej situácii v Palestíne, okupovanej Izraelom a inšpiroval svojím výkonom aj ostatných ľudí. Za sebou má už hodný kus cesty a pomaličky sa presúval z Brna do Bratislavy, keď prišlo k nepríjemnému incidentu.

"Napadol ma rozhnevaný muž, ktorý predo mnou zastavil auto. Snažil sa mi roztrhať a vziať mi moju vlajku, ale zastavil som ho. Najhoršie na tom všetko je, že mal v aute dcéru, ktorá videla, ako ma napadol. Zaujímalo by ma, aké hodnoty bude vyznávať, keď vyrastie. Som v poriadku a budem pokračovať," zveril sa Benjamin na sociálnej sieti.

Aktivista, ktorý bude mať v nedeľu prednášku v našom hlavnom meste, si tak neodnesie z návštevy práve najlepšie dojmy. Tie sa mu však snažia vylepšiť mnohí Slováci na Facebooku, ktorí mu vyjadrili svoju podporu. Pod jeho status pribúdajú komentáre odsudzujúce napadnutie.

"Prijmite moje ospravedlnenie za tento opovrhnutiahodný útok. Je mi skutočne ľúto, čo sa Vám stalo. Na Slovensku žijú aj milí ľudia, sľubujem. Želám všetko najlepšie po zvyšok Vašej cesty," napísala Bibiana.

"Je mi veľmi ľúto, pán Ladraa, to, čo sa vám stalo v mojej krajine. Títo idioti sú hanbou môjho národa a je mi veľmi ľúto, že ste mali smolu a stretli sa s nimi," dodal Pavel. Podobných príspevkov je však oveľa, oveľa viac.

Viac o téme: HanbaAktivistaPutovanieSlovenskoBenjamin Ladraa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu