Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Máte viac ako 28 rokov? Na minisukne zabudnite!

WARRINGTONS – Kedy by mala žena zabudnúť na minisukne a nohy už radšej viac zahaľovať než odhaľovať? Otázka, ktorá straší obvykle staršie ženy, čo rady odhaľujú nohy, je zodpovedaná. Podľa prieskumu je to presne 28 rokov! To je veková hranica, kedy ešte žena môže naposledy svetu ukázať nohy v minisukni. Bikini je vhodné odložiť tesne pred päťdesiatkou a piercing v pupku v tridsiatichpiatich.

Vyplynulo to z dotazníkovej akcie uskutočnenej na vzorke 2500 mužov a žien vo Veľkej Británii. Napríklad Lindsay Lohan, veľká milovníčka krátkych sukničiek, tak môže byť spokojná. Do vekovej hranice sa ešte s prehľadom zmestí.

Z prieskumu módnych expertov vyplynulo aj to, že bikini je najlepšie nechať ležať v skrini raz a navždy vo veku 48 rokov, tričká zakrývajúce len prsia sú fajn len ak máte menej ako 33. Ak sa pýšite piercingom v pupku, vedzte, že je to príťažlivé len do 35 a ženy s dlhými vlasmi, ktoré majú viac ako 52 rokov by sa mali zamyslieť nad ich skrátením.

Muži si podľa všetkého môžu dovoliť viac. Džínsy a tenisky sú im tolerované prakticky až do sedemdesiatky, zatiaľ čo mikiny s kapucňou – obľúbené najmä medzi tínedžermi – sú ok do 39. Tepláky by mali páni odložiť v 44 a futbalové tričká sú jednou z vecí, ktorých by sa mali zriecť ak dosiahnu 53 rokov.

Takmer dve tretiny opýtaných je presvedčených o tom, že starnúť treba s gráciou, 40 % má pri výbere oblečenia obavy z toho, či si ľudia nepomyslia, že sa obliekajú príliš „mladistvo“.

„Prieskum dokázal, aký veľký dôraz prikladajú ľudia oblečeniu, a že im nie je jedno, ako v šatách vyzerajú a ako sa cítia. Tajomstvom štýlu je pritom odhadnúť oblečenie vhodné pre našu postavu a vek,“ hovorí Flic Everett, módny expert, ktorý bol jedným z autorov prieskumu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu