Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mladík našiel v kúpeľni list z roku 1995: Neuveriteľne presné predpovede časovej schránky

Gregovi sa podarilo odhadnúť budúcnosť Zobraziť galériu (4)
Gregovi sa podarilo odhadnúť budúcnosť (Zdroj: Facebook)

SYDNEY - List z minulosti, ktorý bol napísaný pred 22 rokmi, obsahuje celkom presné predpovede o budúcnosti. Varuje pred extrémistickým islamom a nárastom moci Číny. Neuveriteľnú víziu Grega Wilkinsona o živote v roku 2060 našiel istý mladík v stene kúpeľne svojho domu v austrálskom Sydney.

Sasha Ilic bol z tohto objavu veľmi prekvapený. Šokovalo ho najmä to, ako presne vedel teraz 61-ročný Greg odhadnúť, akým smerom sa bude svet uberať. Píše sa v ňom: 

"Tento list bol odložený do priečnej steny na Veľkonočnú nedeľu 15. apríla 1995. Tento deň je hrozný, avšak celkom dobrý deň na to, aby sme niečo napravili.". V liste opisuje, koľko v tej dobre napríklad stál bochník chleba, mlieko, sobotňajšie noviny, plechovka piva či liter paliva. 

Mladík našiel v kúpeľni
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

"AIDS zabíja tisícky ľudí. Vyzerá to tak, že je to najmä z dôvodu nárastu komunity homosexuálov a čoraz väčšiemu rozmachu užívania drog."

"Rupert Murdoch - veľmi bohatý chlapík, zmení ARL (Australian Rugby League) na Super League. Je to preto, lebo chce, aby diváci pri televíznych obrazovkách pozerali túto obľúbenú hru na káblovej televízii."

Mladík našiel v kúpeľni
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Wilkinson predpovedal aj konflikt týkajúci sa útokov z 11. septembra a vojen islamistov v Iraku a Afganistane. 

"Islam sa stane ďalšou ideologickou otázkou, ktorá vyvolá rovnakú a protichodnú reakciu, ktorá zatiahne veľké časti sveta do smiešnej "svätej" vojny. Táto bitka skončí až vtedy, keď si obidve strany uvedomia, že ak vojna je to, čo chce Boh, potom Boh pravdepodobne neexistuje."

"Čína sa stane svetovou hospodárskou superveľmocou a chce ovládnuť aj Austráliu."

Mladík našiel v kúpeľni
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

V liste sa nachádzala aj fotka Grega a jeho manželky Roslyn v deň ich svadby, keď čakali svojho syna. Roslyn bohužiaľ dva roky nato zomrela na rakovinu prsníka. Keď bol Gregov list zverejnený na Facebooku, bol emocionálne na dne. "Moja krásna Ros sa na mňa pozerá už len z minulosti," okomentoval príspevok. Podrobne opísal, ako bol list napísaný pomocou systému Windows V5.0 na notebooku s pamäťou RAM 8 MB.

"Veľkým problémom v súčasnosti je internet. Je to neuveriteľné - každý človek chce surfovať na internete. Nehovorte mi, že sa tento výraz už nepoužíva," píše sa ďalej v liste. Ten je zakončený konštatovaním: "Dúfam, že môj pohľad do budúcnosti nie je príliš zúfalý, ale ak sa človek zameria na dnešné problémy, pravdepodobne by sme boli ešte zúfalejší."

Viac o téme: ListČasová schránkaPredpoveď budúcnosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu