Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dievčina prežila horor: Toto je dôvod, prečo by ste si nikdy nemali vytláčať vyrážky

Katie opuchla celá tvár Zobraziť galériu (3)
Katie opuchla celá tvár (Zdroj: Twitter)

DENTON - Mladá žena si vytlačila vyrážku, po čase jej však napuchla celá tvár. Zistila, že ide o veľmi závažnú infekciu kožného tkaniva, ktorá sa mohla rozšíriť až do mozgu. Mala však šťastie a rýchla liečba zabrala, takže nemá žiadne trvalé následky.

Po prečítaní tohto príspevku si dvakrát rozmyslíte, či si ešte niekedy budete vytláčať vyrážky. Katie Wrightová z amerického Texasu na sociálnej sieti zdieľala fotografiu, na ktorej sa pokúsila si vytlačiť menšiu vyrážku. Vzniklo z toho však niečo omnoho horšie. Dievčine krátko nato napuchla celá tvár a ona musela utekať na pohotovosť.

Dievčina prežila horor: Toto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

Žene (28) sa na nose spravila vyrážka: Osudná chyba, že ju podcenila, ostala znetvorená

"Pred týždňom som sa rozhodla riešiť problém, ktorý zo začiatku vyzeral ako obyčajná vyrážka. Moja tvár navrela a nehorázne ma bolela. Mala som pocit, že mi vybuchne tvár," povedala Katie. Lekári zistili, že jej bunkové tkanivo napadla stafylokoková infekcia. Išlo o vážny prípad zápalu bunkového tkaniva a hrozilo, že sa rozšíri až do mozgu alebo do očí, čo by spôsobilo oslepenie.

Dievčina prežila horor: Toto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

Dievčina sa našťastie uzdravila. Je presvedčená o tom, že zápal dostala kvôli baktériám, ktoré boli usadené na ceruzke na obočie. Podľa nej je nutné, aby si ženy obočie pred jeho úpravou dezinfikovali. 

Dievčina prežila horor: Toto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

"Mali by ste to robiť pravidelne, ak nosíte mejkap, môžete sa vyhnúť podobným zápalom," uviedla v príspevku na Facebooku. Reagovalo naň viac ako tisíc užívateľov, ktorí zdieľali svoje vlastné, podobné príbehy. Katie sa vraj už teraz cíti dobre a je rada, že sa vyliečila.  

Viac o téme: VyrážkaInfekcia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu