Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Žene (28) sa na nose spravila vyrážka: Osudná chyba, že ju podcenila, ostala znetvorená

Marishu znetvorila zákerná rakovina Zobraziť galériu (4)
Marishu znetvorila zákerná rakovina (Zdroj: profimedia.sk)

KNOXVILLE - Mladej žene z amerického štátu Tennessee sa pred časom na nose urobila vyrážka. Myslela si, že je to obyčajné akné a nebrala ju vážne. To sa jej stalo osudným; časom sa totiž zistilo, že ide o smrteľnú formu rakoviny kože, ktorá jej znetvorila tvár.

Dvadsaťosemročná Marisha Dotsonová v roku 2014 na svojej tvári spozorovala obrovskú vyrážku, no neprikladala jej žiadny význam. k nijaký dôraz. Po nejakom čase sa však začala zväčšovať, sčervenala a aj bolela. K tomu sa pridali aj nevysvetliteľné horúčky. Dievčina preto zašla za dermatológom, ktorý jej oznámil strašnú diagnózu - agresívna forma rakoviny kože. 

Žene (28) sa na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Žene (28) sa na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Fešák zacítil bolesť zubov a zrútil sa mu svet: Stačí pohľad na FOTO a jeho krutý osud vás zničí

Lekári dali Marishe len dvadsaťpercentnú šancu na prežitie. Musela podstúpiť pätnásťhodinovú operáciu, počas ktorej jej odstránili časť nosa. Bohužiaľ, počiatočná liečba nefungovala a nádor v tvare medúzy sa vrátil do iných častí jej tváre. To následne donútilo chirurgov, aby jej odstránili časti čeľuste, nosovej tkaniny a kože. Pacientka prišla o predné zuby a na ľavej strane tváre jej ostala obrovská medzera. Teraz musí používať zubný implantát, s ktorého pomocou hovorí a je. 

Žene (28) sa na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Dotsonová sa rozhodla svoj trojročný boj s rakovinou zdieľať na internete, aby sa dodala nádej iným ľuďom, ktorí sú podobne postihnutí vážnou chorobou. Dovedna absolvovala až tridsať zákrokov na odstránenie všetkých nádorov a rekonštrukciu tváre. 

Žene (28) sa na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Tieto jazvy mám preto, aby som bola na ne pyšná, pretože dokazujú moju vôľu žiť, odzrkadľujú krv, pot a slzy, ktoré som preliala, aby som prežila. Síce som sa musela vzdať svojej peknej tváre, ale som šťastná, pretože žijem," hovorí Marisha. Kvôli liečbe si narobila veľké dlhy, ktoré sa teraz snaží splatiť finančnou zbierkou. 

Viac o téme: AknéVyrážkaRakovina kože
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu