Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Neuveriteľný príbeh bezdomovca: Štyri týždne prežil v pekle, od mučivej smrti ho delili hodiny

Izaak ukazuje smolnú dieru Zobraziť galériu (3)
Izaak ukazuje smolnú dieru (Zdroj: Facebook)

PLYMPTON - O neuveriteľnom šťastí môže hovoriť bezdomovec James Thompson, ktorého život visel na vlásku po tom, ako spadol do hlbokej jamy, keď hľadal útočisko pred dažďom. Uviazol tam až na štyri týždne a iba náhodou ho zachránila zvedavosť okoloidúceho mladíka.

Bezdomovec opustil anglické mesto Plympton v grófstve Devon a začal si hľadať nový prístrešok v okolitých lesoch. Všimol si tam obmurovaný otvor, ktorý sa mu zdal byť vhodným útočiskom pred nepriaznivým počasím. Keď ale do neho liezol, nepočítal s tým, že nešťastne spadne do jamy, ktorá bola až niekoľko metrov hlboká. Pri páde do nej si zranil členok a už sa nedokázal pohnúť. Navyše mal vybitý mobil. Zúfalcovi teda nezostalo nič iné, iba čakať a veriť. "Pil som vodu z nejakého podzemného prameňa, ale vôbec nebola dobrá," opisuje hrôzu, ktorú prežíval. 

Neuveriteľný príbeh bezdomovca: Štyri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Päťdesiatjedenročný James strávil v podzemnej komore bez jedla a vody až štyri týždne a iba hodiny ho delili od istej smrti. Všetko išlo proti nemu a zranenie, kvôli ktorému  sa nemohol hýbať, začalo hnisať. Je neuveriteľné, že v takomto stave s otvorenou ranou na nohe prežil v diere tak dlho.

Neuveriteľný príbeh bezdomovca: Štyri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Zúfalého muža zachránil okoloidúci mladík Izaak Eglington-Watts, ktorý medzi stromami spozoroval otvor do zeme počas prechádzky. Nakukol do neho a zakričal, pretože chcel vyskúšať, či bude počuť nejakú ozvenu. "Nepočítal som s tým, že sa niekto ozve. Zaskočilo ma to a zároveň vystrašilo," hovorí. 

Neuveriteľný príbeh bezdomovca: Štyri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Izaakova pomoc prišla v poslednej chvíli. Zranenie na nohe totiž Thompsonovi prerástlo do rozsiahlej infekcie. Vyčerpaného, dehydrovaného a vychudnutého muža previezli do nemocnice. "Nič si nepamätám. Letmo si spomínam iba na nejakú sanitku a policajné auto," opisuje chvíle záchrany Thomas. Lekári potvrdili, že mu možno zostával iba deň života a je zázrak, že vôbec prežil. Momentálne žije v opatrovateľskom dome a verí, že všetko sa stalo preto, aby dostal novú šancu od života. 

Viac o téme: BezdomovecZáchrana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu