Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Facebook začne limitovať niektoré príspevky: Možno to postihne aj vás

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

MENLO PARK - Facebook v poslednom čase zavádza mnohé novinky v snahe zlepšiť používanie tejto sociálnej siete. Preto sa rozhodol povedať dosť všetkým užívateľom, ktorí ho každodenne zahlcujú dezinformáciami a senzáciami.

Facebook sa chystá limitovať niektoré príspevky! Pokiaľ však patríte k tým, ktorí na sociálnej sieti radi uverejňujú obrázky svojich raňajok, obedov, prípadne sa neustále lokalizujú, nemusíte mať obavy. Tento druh príspevkov regulovaný nebude. Predstaviteľom spoločnosti ide najmä o obmedzenie nevyžiadaných blogov a  clickbaitov (príspevky, ktoré sa snažia zaujať najmä atraktívnymi obrázkami a bombastickými informáciami, ktorých pôvod a obsah je pochybný). 

Objavili sa organizované komentáre na Facebooku: Nová kampaň likviduje hejt

Zavedenie a používanie novej aktualizácie má znížiť počet odkazov nízkej kvality a limitovať tok jednotlivých údajov a dezinformácií. Týmto krokom  chce sociálna sieť efektívne chrániť užívateľov pred možnými nepríjemnosťami, ako je napríklad spam.

Facebook začne limitovať niektoré
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Facebook považuje tento postup za nevyhnutný. Doterajší výskum totiž potvrdil, že nepravdivé a senzáciechtivé odkazy doslova zahlcujú stránku a znepríjemňujú jej používanie. 

Viac o téme: FacebookHoaxSpam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu