Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pilot EasyJetu sa pred odletom opýtal jedinú OTÁZKU: Pasažieri po nej skoro zinfarktovali

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

MALAGA - Pasažieri letu zo španielskej Malagy do anglického mesta Bristol prehovorili o panike, ktorú prežívali po tom, ako sa ich pilot spýtal vážnu otázku. Zaujímalo ho, či chcú letieť aj napriek tomu, že lietadlo má pokazený motor. Ľudia na palube len ťažko verili tomu, čo počuli.

Cestujúci leteckej spoločnosti EasyJet, ktorí sa v sobotu popoludní vracali zo Španielska do Británie, museli čeliť obrovskej dileme. Pilot im totiž ešte pred štartom oznámil, že lietadlu nefunguje jeden motor a potom sa ich úplne vážne spýtal, či chcú aj tak letieť. Dvanástim ľuďom to prekvapivo nevadilo a uviedli, že môže pokojne vzlietnuť, zatiaľ čo ostatní prejavili trochu viac rozumu a dožadovali sa, aby ich pustili z pokazeného stroja von. 

Pilot EasyJetu sa pred
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

Pasažieri boli už aj bez toho veľmi vystresovaní, pretože ich let meškal viac ako 36 hodín, v dôsledku čoho sa museli na noc ubytovať v hoteli. No a keď im pilot povedal, že je len päťdesiatpercentná šanca, že sa mu podarí sfunkčniť oba motory, zachvátila ich totálna panika, píše denník Bristol Post. 

Cestujúcich v lietadle EasyJetu vydesil hrozivý rozhovor: Terorizmus a núdzové pristátie

"Keď som započul, že cestujúci majú hlasovať o tom, či vzlietnuť alebo nie, prišlo mi doslova fyzicky zle. Sám pilot povedal, že ešte nikdy nič také vo svojej 37-ročnej kariére nespravil. Tak nechápem, ako mu to teraz mohlo napadnúť. Napriek tomu sa našlo pár ľudí, ktorí chceli odletieť, pretože sa už chceli dostať domov. Väčšina ľudí ale začala totálne panikáriť, niektorí kričali od strachu a lapali po dychu," poznamenal jeden z pasažierov. Trvalo ešte asi ďalšie dve hodiny, než dovolili cestujúcim z lietadla vystúpiť. Domov odleteli neskôr ešte v ten istý deň. 

Pilot EasyJetu sa pred
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

Hovorca EasyJet potvrdil, že incident sa naozal stal. "Let EZY9958 z Malagy do Bristolu kvôli technickým problémom meškal. Pasažierom boli poskytnuté poukážky na jedlo a hotelové ubytovanie. Naši inžinieri robili všetko pre to, aby sa cestujúci dostali domov čo najskôr, ako to len bude možné. Bohužiaľ sa ale vyskytli ďalšie technické problémy, kvôli ktorým sa let ešte viac omeškal. Všetkým pasažierom sa ospravedlňujeme a ďakujeme za ich trpezlivosť. Ich bezpečnosť a spokojnosť je našou najväčšou prioritou," uviedol v stanovisku. 

Viac o téme: PilotEasyjet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu