Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Cestujúcich v lietadle EasyJet vydesil hrozivý rozhovor: Terorizmus a núdzové pristátie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

ĽUBĽANA - Pilot letu spoločnosti EasyJet z Ľubľany do Londýna so 151 pasažiermi na palube v sobotu večer núdzovo pristál na letisku Kolín-Bonn po tom, čo sa dozvedel o "podozrivom rozhovore" v lietadle.

Jedna z cestujúcich totiž nahlásila palubnému personálu, že začula troch mužov, ako rozoberajú "teroristické témy". Ďalší pasažieri to však na výsluchoch nepotvrdili. Cestujúci z lietadla vystúpili pomocou núdzových šmýkačiek a následne ich všetkých skontrolovala polícia. 

Spomínaných troch mužov - občanov Spojeného kráľovstva vo veku 31, 38 a 48 rokov - zatkli a vypočuli. Nakoniec ich však prepustili bez vznesenia obvinení. "V súčasnosti predpokladáme, že nehrozilo reálne nebezpečenstvo," citovala agentúra DPA hovorcu letiska Kolín-Bonn.

Polícia lietadlo po vyprázdnení prehľadala, žiadne stopy po výbušnine však nenašla. Zároveň kontrolovanou explóziou zneškodnila plecniak patriaci najstaršiemu zo zadržaných Britov, keďže sa zdalo, že sa v ňom nachádzajú káble. Neskôr sa ukázalo, že ide o nabíjacie káble s adaptérmi. 

Trojica mala okrem toho v batožine knihu s názvom Kill (Zabiť) s vyobrazením zbrane, ktorá tiež vzbudila pozornosť. Prílety aj odlety na letisku Kolín-Bonn boli zastavené viac ako tri hodiny. Incident si vyžiadal zrušenie dvoch a odklon sedemnásť letov, dvadsať letov meškalo.

Viac o téme: LietadloNúdzové pristátieEasyJet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu