Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

FOTO najdrahšieho hamburgera na svete: Astronomická suma a dekadentné suroviny

Diego ukazuje svoj najnovší výtvor Zobraziť galériu (2)
Diego ukazuje svoj najnovší výtvor (Zdroj: facebook/diego buik)

HAAG - Mnohí by za hamburger nedali ani dvadsať eur, nieto ešte toľko, koľko stojí tento kusisko žemle, mäsa a ďalších prísad. Keby ste však predsa len na neho dostali chuť, musíte poriadne hlboko siahnuť do peňaženky. Budete totiž potrebovať viac ako dve tisícky.

Hamburgery neboli nikdy považované za nejakú vysokú gastronómiu, no i tento druh pokrmu môže niekedy vyzerať ako umelecké dielo. Pokiaľ máte nazvyš približne 2045 eur, môžete si pochutnať na najdrahšom burgeri na svete, čo nedávno potvrdili aj zástupcovia Guinessovej knihy rekord. 

FOTO obeda v školskej jedálni, po ktorej vás absolútne prejde chuť na hamburgery

A čo všetko tento luxusný sendvič obsahuje? Hovädzie mäso pochádzajúce z plemena Wagyu a Black Angus, holandského homára, džin s citrusovou arómou a miernou slanou príchuťou, foie gras, bielu hľuzovku, holandský syr Remeker, paradajky a kaviár. A k tomu ešte francúzsky šalát, iberská šunka a špeciálny dresing z homára, jamajskej kávy, madagaskarskej vanilky, šafranu a japonskej sójy. A všetko je to napchaté do briošky zakrytej zlatým listom. 

FOTO najdrahšieho hamburgera na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: facebook/diego buik)

Autorom dekadentnej pochúťky je kuchár Diego Buik, ktorý šéfuje reštaurácii South of Houston v holandskom meste Haag. Nenachádza sa však v menu, preto keď si ho budete chcieť niekedy objednať, musíte o tom Diega vopred informovať.

FOTO najdrahšieho hamburgera na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: facebook/diego buik)

Buik sa príprave hamburgerov sa začal venovať po tom, ako dva roky pracoval v londýnskom SoHo House. Odvtedy navrhuje svoje vlastné burgre, ktoré sú vždy niečím výnimočné. Ako ale priznal, najlepší hamburger jedol v Londýne a stál ho len 14 libier. "Bol to hovädzí burger v brioške so sušenou slaninou, s pikantnou omáčkou Byron, paradajkou, červenou cibuľou a čedarom. Bol fantastický," povedal portálu Vice.com. 

Viac o téme: Hamburger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu