Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Päť najhorších a najbizarnejších druhov smrti: Hrôza, akú si ani nedokážete predstaviť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

SAN FRANCISCO - Odborníci opísali, ako vyzerá smrť, ktorá by vás ešte pred posledným vydýchnutím pripravila o rozum. Kým by nastal koniec, boli by ste hlavnou postavou v poslednej hororovej scéne vášho života.

Spisovateľ Cody Cassidy a vedec Paul Doherty z múzea Exploratorium v San Franciscu opísali, ako si predstavujú najhoršie verzie odchodu na druhý svet. Kým dokončili zoznam piatich najstrašnejších úmrtí, premýšľali nad nimi dva roky. Niektoré zo scenárov sú ako zo sci-fi filmu, iné sú síce málo pravdepodobné, ale reálne. Hrôzostrašné scenáre dvojica zverejnila na sociálnej sieti Reddit.

Tomáš si chcel v dome nebohých rodičov pozrieť s kamarátmi film: Niečo ich vystrašilo na smrť

Byť rozdrvený pri páde výťahu

Už len pri predstave, ako padá výťah a vy ste v ňom, nepríjemne zoviera hrdlo. Najlepšie, čo v takej chvíli môžete urobiť, je rozložiť vašu telesnú hmotnosť na čo najväčšiu plochu a ľahnúť si na chrbát. Keď totiž výťah prudko klesá dolu, môže sa stať, že vaše orgány „prepadnú“ dolu.

Padať do Mariánskej priekopy

Mariánska priekopa pod hladinou Tichého oceána s priepastnou dĺžkou takmer 11 kilometrov je najhlbším miestom na Zemi. Keby ste chceli poklesnúť až na dno priekopy, skôr, ako by ste sa k nemu dostali, by ste sa utopili. Aj keby bol človek schopný dostať sa ta v nejakej špeciálnej ponorke, vzduch uväznený vo vnútri tela by vyvolal kolaps organizmu. Keďže by telesná schránka prišla o vzduch, telo by ostalo na dne a stalo by sa potravou mäsožravej flóry.

Priblížiť sa k neutrónovej hviezde

Neutrónové hviezdy vznikajú po smrti veľkých masívnych hviezd, osem až pätnásťkrát väčších ako naše Slnko. Pri zániku hviezda exploduje a ostane z nej len jadro. Keby ste boli v čase zrútenia blízko hviezdy, zabilo by vás produkované radiačné žiarenie. Aj v prípade, že by bola hviezda v nepokojnej fáze pred kolapsom, o život by vás pripravila silná gravitácia. Hviezda by vás priťahovala ako obrovský magnet a pravdepodobne by spôsobila roztrhnutie tela, pretože prirodzené väzby medzi atómami by silné pole narušilo.

Päť najhorších a najbizarnejších
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Byť zasiahnutý urýchľovačom častíc

Ruský vedec Anatoli Bugorski sa v roku 1978 preslávil tým, že mu urýchľovač častíc ožiaril hlavu a bol vystavený extrémne silnej radiácii. Nikto nečakal, že vedec prežije, hoci s následkami. Sovietsky urýchľovač častíc bol však stokrát slabší ako Veľký hadrónový urýchľovač (LHC) a protónový lúč mu privodil „iba“ ochrnutie jednej časti tváre. Hoci zásah prežil bez veľkej zdravotnej ujmy, dnes by toľko šťastia už mať nemusel. Zásah radiácie z LHC by bol pravdepodobne smrteľný.

Prepadnúť skrz planétu

Keby sa človek dokázal prekopať od jednému pólu k druhému, trvalo by mu 45 minút, kým by tunelom preletel. Prelet by bol ale nereálny, pretože telo by sa vplyvom vysokej teploty zemského jadra roztavilo. Srdce Zeme je totiž horúcejšie ako povrch Slnka. Navyše, tlak a hustota sa zdvojnásobuje každého 4,5 kilometra a v takýchto podmienkach by ste zanikli ešte skôr, ako by ste si riziko smrti uvedomili.

Päť najhorších a najbizarnejších
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

 

 

 

 

 

Viac o téme: SmrťHororHrôza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu