Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Chlapec (†10) na FOTO zomrel dva týždne po tom, ako mu rodičia kúpili potkana

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

SAN DIEGO - Z nového domáceho maznáčika sa 10-ročný Aidan zo San Diega dlho netešil. Hlodavec menom Alex chlapca pohrýzol a po niekoľkých dňoch začal mať Aidan zdravotné problémy. V priebehu dvoch dní zomrel – rodičia aj lekár si totiž mysleli, že sa chlapec nakazil chrípkou.

Príčinou chlapcovej smrti bolo potkanie uhryznutie, pri ktorom zviera Aidana infikovalo nebezpečnou nákazou. Príznaky choroby sa však ponášali na chrípku, navyše, objavili sa až o dva týždne po uhryznutí, píšu zahraničné médiá. Udalosť sa odohrala v roku 2013.

Vystrašili ich čudné zvuky vychádzajúce zo špajze: FOTO kreatúr, ktoré tam našli

Potkana Alexa kúpili Aidanovi rodičia v americkom obchodnom reťazci, ktorý po smrti syna zažalovali. Ukázalo sa, že obchodníci o smrtiacej nákaze prenášanej potkanmi vedeli. Bakteriálne ochorenie sa prejavuje bolesťami hlavy, vysokou teplotou, zimnicou, nevoľnosťou, vyrážkami a opuchom. Ak sa naň nepríde včas a nelieči sa antibiotikami, môže byť smrteľné.

Pitva potvrdila, že chlapec zomrel po nákaze baktériou Streptobacillus moniliformis. Infekciu prenášajú okrem potkanov aj myši a pieskomily. Choroba sa z človeka na človeka neprenáša a hlodavce sa ňou zvyknú nakaziť z kontaminovaných potravín či nápojov.

Chlapec (†10) na FOTO
Zobraziť galériu (2)

 

Viac o téme: PotkanUhryznutieStreptobacillus moniliformis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu