Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V džungli objavili dievčatko (8), ktoré žilo s opicami: Nikto nevie, kde sa tam vzalo

Dievčatko sa bráni kontaktu s ľuďmi Zobraziť galériu (3)
Dievčatko sa bráni kontaktu s ľuďmi (Zdroj: YouTube)

BAHRAICH - India momentálne rieši veľkú záhadu. Našlo sa tu dievčatko, ktoré žilo s opicami, nevie rozprávať ani chodiť. Polícia netuší, kam patrí, ani ako dlho je nezvestné. Zatiaľ je v opatere úradov, ktoré sa snažia "divošku" poľudštiť.

Osemročné dievčatko našiel ešte pred dvoma mesiacmi miestny inšpektor Suresh Yadaw počas rutinnej obhliadky v prírodnej rezervácii Katarniaghat neďaleko nepálskej hranice. Bolo v prítomnosti opíc, s ktorými očividne žilo už nejaký čas. Nikto však netuší, kde sa narodilo ani prečo skončilo v džungli. Nekomunikuje, vydáva len akési neidentifikovateľné zvuky, nechodí, lezie len po štyroch. 

V džungli objavili dievčatko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

"Keď sme pre ňu prišli, strašne sa nás bála. Na tele mala viaceré poranenia, najmä na predlaktí. Mala na sebe oblečenie, nie veľmi špinavé. Zrejme ju opustila rodina," povedal policajt Ram Avtar Singh. 

Chlapec (3) sa stratil v sibírskej tajge: Prežil bez jedla medzi šelmami, no vynašiel sa

Úrady neznáme dievčatko nazvali Mauglí 2.0, pretože jeho osud pripomína osud chlapca z Knihy džunglí. Keď ho chcel Yadaw zobrať od opíc, začalo spolu so zvieratami strašne škriekať. Nakoniec sa mu ho podarilo s pomocou policajtov odviezť do nemocnice. Dievčina sa však veľmi bojí ľudí, takže akýkoľvek kontakt s ňou je obtiažny, ba priam nemožný. Keď sa ju lekári snažili ošetriť, napadla ich. 

Najnovšie správy hovoria o tom, že dievčatko od svojho objavenia urobilo menšie pokroky. Učí sa, ako chodiť, hoci ešte stále má tendenciu pohybovať sa ako opica a jesť rukami. 

Viac o téme: IndiaZáhadaMauglí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu