Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Chlapec (3) sa stratil v sibírskej tajge: Tri dni prežil bez jedla medzi šelmami, no vynašiel sa!

Záchranár nesie chlapčeka na rukách Zobraziť galériu (3)
Záchranár nesie chlapčeka na rukách (Zdroj: cvilná záchranná služba tuva)

KHUT - Trojročný chlapček prežil tri dni úplne sám v nehostinnej prírode na ruskej Sibíri. Úrady po ňom začali pátrať po tom, ako sa stratil z dohľadu svojej prastarej mamy. Akoby zázrakom sa mu podarilo prežiť, bez jedla a uprostred divočiny plnej šeliem.

Ruské úrady zahájili začiatkom tohto týždňa veľké pátranie po Cerinovi Dopčutovi, ktorý sa stratil svojej 75-ročnej prababke v dedine Chut v ruskej republike Tuviansko. Chlapec zrejme prenasledoval šteniatko, popritom sa zatúlal a skončil v odľahlej oblasti sibírskej tajgy. Na sebe mal len ľahké oblečenie. 

Tramp prežil stratený v púšti šesť dní: Dezorientované FOTO pred kolapsom

Tam dovedna strávil tri dni. Bol natoľko vynaliezavý, že si vytvoril provizórny úkryt pod smrekom, kde spal. Pil vodu z neďalekej rieky, jeho jedinou potravou bola čokoládová tyčinka, ktorú zjedol ešte v prvý deň. Tsering mohol v divočine ľahko prísť o život, pretože všade navôkol sa pohybovali divoké zvieratá. Okrem toho panovala vonku veľká zima a taktiež mohol spadnúť a utopiť sa v rieke, v ktorej sa napájal. 

Chlapec (3) sa stratil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: cvilná záchranná služba tuva)

Policajti kvôli chlapčekovi prehľadávali územie o veľkosti 120 kilometrov štvorcových. Nakoniec ho po troch dňoch našiel jeho strýko, ktorý sa zapojil do hromadného pátrania prebiehajúceho vo dne v noci. Tsering započul hlas, ktorý volal jeho meno a spoznal v ňom svojho uja. "Hrozilo mu veľké nebezpečenstvo. Rieka Mynas je rýchla a ľadová. Keby do nej spadlo malé dieťa, nemalo by žiadnu šancu. Okrem toho v lese žijú vlci aj medvede. Obzvlášť tie si momentálne vytvárajú zásoby tuku na zimu," povedal šéf miestnych záchranárov Ayas Saryglar denníku Siberian Times. 

Chlapec (3) sa stratil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: cvilná záchranná služba tuva)

Tseringovi miestni teraz nepovedia inak ako "Mauglí", podľa ústrednej postavy zo známeho diela Kniha džunglí. Chlapec je podľa lekárov v poriadku a neutrpel žiadne zranenia. 

Viac o téme: SibírNezvestný chlapec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu