Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Klamstvo na historických fotkách Charlesa a Diany odhalené: Toto ste si určite nevšimli!

Princ Charles a Lady Diana na oficiálnych záberoch. Zobraziť galériu (4)
Princ Charles a Lady Diana na oficiálnych záberoch. (Zdroj: TASR/AP)

LONDÝN - Britský princ Charles a jeho prvá žena Diana boli takmer rovnako vysokí. Na oficiálnych fotkách to tak ale nevyzerá. Všimol si to americký sociológ Philip N. Cohen, ktorý o tom píše vo svojej knihe Rodina: rozdiely, nerovnosti a sociálne zmeny, uviedol server Rue 89.

Charles meral o 2,5 centimetra viac ako Diana a na nearanžovaných fotkách vyzerajú často rovnako vysokí. Nie tak na oficiálnych záberoch. Tam je často o hlavu vyšší ako Diana. Stál buď na schode, alebo na stupienku. Podľa amerického sociológa tým preukazoval svoju mužskú dominanciu.

Princ Charles a Lady Diana boli skoro rovnako vysokí.
Zobraziť galériu (4)
Princ Charles a Lady Diana boli skoro rovnako vysokí.  (Zdroj: TASR/AP)

Ženy vraj podľa prieskumov dávajú už od pradávna prednosť mužom vyšším ako sú samy. Podľa francúzskeho sociológa Jeana-Clauda Kaufmanna chcú, aby bol partner v priemere vyšší o 11 centimetrov. Presné číslo sa líši v závislosti na sociálnom postavení ženy a výške jej samej.

Podľa sociológa Michela Božoň si vyššieho muža želajú viac ženy pracujúce v poľnohospodárstve a robotníčky ako úradníčky. Je to spojené aj s túžbou po vyššom sociálnom statuse, pretože profesori, inžinieri alebo obchodníci bývajú vyšší ako remeselníci alebo poľnohospodári.

Podľa psychiatra Serge Stolérua sú navyše muži, ktorí majú aspoň jedno dieťa, v priemere vyšší ako tí, ktorí žiadne nemajú. Charles tak chcel asi dať najavo, že je ideálnym mužom.

Viac o téme: Princ CharlesLady Diana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu