Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Túto prekvapivú vec by ste si mali so sebou vždy zobrať do lietadla

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Zrejme každý z nás má vytvorený zoznam vecí, ktoré ho sprevádzajú na každej ceste či dovolenke. Väčšinou ide o predmety zaručujúce pohodlie, ako napríklad nafukovací vankúš, teplé ponožky či dobrá kniha. Odteraz by ste si ale zo sebou mali vždy brávať aj tenisovú loptičku.

Najmä ak lietate lietadlom, určite si zvyknete so sebou brávať na palubu zopár vecí, bez ktorých sa nezaobídete. Či už preto, aby ste zahnali nudu počas dlhého letu (časopis) alebo blokovali otravných cestujúcich (slúchadlá, tabletky na spanie). Je tu ale jedna vec, o ktorej by ste určite nepovedali, že vám dokáže na palube lietadla zabezpečiť komfort a znížiť stres. Hovoríme o tenisovej loptičke. 

Túto prekvapivú vec by
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Prečo?

Lietanie má viacero vedľajších efektov. Keďže cestujúci po celý čas sedia v nie práve najpohodlnejšej polohe, ich kĺby a svaly trpia. Najpostihnutejšími miestami sú nohy a kríže. Podľa chirurga Aliho Ghoza z Londýnskej ortopedickej kliniky vám práve tenisová lopta dokáže priniesť v tomto smere úľavu. Radí, aby sme ju pritlačili na boľavé miesto, akokeby sme ho tak chceli pomasírovať, čím vytvoríme tlak a nastúpi tzv. dobrá bolesť. 

Túto prekvapivú vec by
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Pasažieri Ryanairu odmietli nastúpiť späť do lietadla: Zažili sme takú hrôzu, až sme zvracali

"Tým, že si na palubu zoberiete tenisovú loptičku alebo masážny prístroj, pomôžete zvýšiť obeh krvi v tele. Keď ich nemáte, pomasírujte si svaly rukami smerom nahor, čo pomôže krvi prúdiť naspäť do srdca," vysvetlil Ghoz. Okrem toho odporúča, aby sa ľudia v lietadle vyhli pitiu nápojov s vysokým podielom alkoholu, krčeniu sa na sedadle a noseniu obtiahnutého oblečenia. 

Viac o téme: LietadloLet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu