Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Rozhorčená pasažierka easyJetu: Vytiahla som ju z kabelky a oni zo mňa urobili zločinca!

Lucy Yallopová Zobraziť galériu (3)
Lucy Yallopová (Zdroj: YouTube)

DURHAM - Nepríjemný zážitok zažila cestujúca leteckej spoločnosti easyJet. Príčinou sa stala malá fľaštička alkoholu, ktorú žena prepašovala na palubu lietadla. Reakcia personálu bola vraj neprimeraná. Vydesenie, strach a poníženie, to bol výsledok nevinného prešľapu.

Lucy Yallopová je matka troch detí a spolu s rodinou žije z anglickom meste Durham. Počas svojej cesty do Alicante zažila naozaj nepríjemnú situáciu. Ešte pred letom si v na letisku v Newcastle zakúpila mini fľaštičky alkoholu. Pred nástupom na palubu stihla vypiť iba polovicu alkoholického nápoja a tak sa rozhodla, že si zostatok vyleje do pomarančového džúsu, ktorý dostala v lietadle. Toto rozhodnutie bola veľká chyba, ktorou spustila nič netušiaca Lucy kolotoč problémov.

Personál na Lucyine konanie okamžite zareagoval. Letecká spoločnosť tvrdí, že bola cestujúca štyrikrát upozornená na skutočnosť, že konzumácia vlastného alkoholu je na palube zakázaná. Prvá trápna situácia tak nastala v momente, kedy steward pristúpil a opýtal sa Lucy, čo má v ruke. Nestihla si vodku do džúsu naliať a tak zostala úplne na prázdno, v trápnej situácii a so zbytočnými problémami. "Mohla som si bez problémov kúpiť vodku na palube ako iní cestujúci. Ospravedlnila som sa a nehádala som sa, aj napriek tomu prišiel neprimeraný trest."

Rozhorčená pasažierka easyJetu: Vytiahla
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Steward upozornil na porušenie pravidiel cestujúcu štyrikrát. Pred tým všetkým ľuďom bolo oznámené, že nie je povolené piť vlastný alkohol. Lucy ale argumentovala tým, že sa ľudia rozprávali a ona toto upozornenie nepočula. Steward svojim prístupom a zvýšeným hlasom dostal Lucy do rozpakov. "Steward povedal, že kontaktoval cez vysielačku kapitána a oznámil mi, že budem po pristáti v Španielsku zatknutá," opísala situáciu Lucy.

Ako sa steward vyhrážal tak sa aj stalo. Lucy bola po pristáti z lietadla vyvedená dvomi španielskymi policajtmi. "Nikdy by ma nenapadlo, že miniatúrna fľaška vodky môže spôsobiť toľko problémov. Plakala som a triasla som sa. Bolo to tak ponižujúce. Bola som vydesená. Bolo mi povedané, aby som sa pred všetkými postavila nech na mňa môžu dávať pozor a v pokoji ma dostať z paluby," spomína na poníženie Lucy.

Rozhorčená pasažierka easyJetu: Vytiahla
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Reakcia policajtov bola na prvý pohľad jasná. Pokrčili ramenami a vykonali, čo sa od nich očakávalo. "Myslím si, že očakávali opitého človeka, ktorý spôsobuje veľké problémy. Boli z toho zmätení, vyviedli ma a nechali pokračovať vo vlastnej ceste." Ďalším nepríjemným prekvapením bolo keď sa chcela Lucy po dvoch dňoch vrátiť domov. Dočkala sa toho, že ju nepustili na palubu. "Musela som opustiť priateľov a zaplatiť ďalších 99 eur na kúpu novej letenky do Manchestru," pokračuje Lucy.

Povolili by ste túto reklamu na Slovensku? V Británii sa diváčky vzbúrili a dostala stopku

Ďalšia komplikácia na svete. Keďže bolo potrebné prísť na letisko pre Lucy, jej manžel musel zabezpečiť stráženie pre ich tri deti. "Vysadil deti u svokry a prišiel pre mňa." Lucy po príchode domov podala na spoločnosť sťažnosť za neprimerané a ponižujúce správanie. Hovorca spoločnosti ale konanie zamestnancov obhajuje: "Personál na palube lietadla je vyškolení na vyhodnotenie takýchto situácií a môže prijať opatrenia, ktoré považuje za vhodné v danej situácii. Na tomto lete, posádka varovala cestujúceho, že nemôže požívať vlastný alkohol štyrikrát."

Tento zákaz je aplikovaný práve preto, aby mal personál prehľad o spotrebe alkoholu a tak ochránil a zabezpečil bezpečnosť pre všetkých cestujúcich. "Bezpečnosť a pohoda cestujúcich a posádky je vždy prioritou spoločnosti easyJet," dodal hovorca. Lucy varuje každého, koho by napadlo na palube lietadla piť vlastný alkohol. "Viem, že som v nepráve ale reakcia posádky bola absolútne nevhodná," uzavrela Lucy. 

Viac o téme: AlkoholSpoločnosťLetSťažnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu