Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mamička (33) zažila na letisku poníženie: Chceli, aby ukázala prsník!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: spuntik)

FRANKFURT NAD MOHANOM - Nevídané poníženie zažila žena, ktorá podstúpila neobvyklú letiskovú kontrolu vo Frankfurte na Mohanom. Mamička mala pri sebe odsávačky, no dieťa nikde. Čo by ste povedali na to, keby ste museli vytlačiť mlieko z prsníkov ako dôkaz dojčenia? Presne to musela podstúpiť Singapurčanka.

Gayathiri Boseová sa vyjadrila pre média, že zažila veľké poníženie a rozhodla sa, že to nenechá len tak. Opísala celý incident a priznala, že bezpečnostní pracovníci na letisku postupovali veľmi netaktne. Neprimeranú kontrolu musela podstúpiť z dôvodu, že niesla v taške odsávačku mlieka ale cestovala bez dieťaťa.

Žena uviedla, že sa nepríjemný incident odohral pri vstupe na palubu lietadla smerujúceho do Paríža. Ako každý iný pasažier musela prejsť cez bezpečnostnú kontrolu. Problém nastal, keď sa jej príručná batožina dostala pod skener. Ten odhalil odsávačku mlieka. Gayathiri bola vzatá bokom a podrobila sa výsluchu. Od zamestnancov prišli nepríjemné otázky typu, či dojčí a kde je jej dieťa. Policajt neveril jej vysvetleniam a tak jej bol zadržaný pas a ona bola odvedená do miestnosti, kde bola vykonaná dôkladnejšia kontrola.

A tam to prišlo. Policajt ju požiadal, aby dokázala, že naozaj dojčí. "Požiadali ma aby som rozopla svoju blúzku a ukázala prsia," spomína na ponižujúcu situáciu. To ale nebolo všetko a policajtka situáciu vyhrotil. Keďže mamička nemala pripojené nič na prsníku, bola požiadaná, aby si stlačila prsník s cieľom vystreknutia mlieka. Gayathiri v šoku spravila to, o čo bola požiadaná. Až po východe z miestnosti jej došlo, čo sa práve odohralo. "Až keď som vyšla z miestnosti, začala som pomaly rozumieť tomu, čo sa práve stalo. Rozplakala som sa a bola som veľmi nahnevaná," priznala.

Po celom tomto ponižujúcom procese bol mamičke vrátený pas a ona mohla nastúpiť na palubu lietadla smerujúceho do Paríža. Gayathiri požiadala o meno pracovníčky, ktorá túto kontrolu vykonávala. Celý incident podľa jej slov trval takmer 45 minút. Poníženie a trauma, to sú pocity, ktoré žena prežíva aj dnes. Nepovažuje tieto postupy za normálne a preto sa zaujíma o možné právne kroky.

Mamička (33) zažila na letisku strašné poníženie: S touto vecou ju nepustili na palubu

Polícia sa k situácii odmietla vyjadriť z dôvodu ochrany osobných údajov, no pripustili, že nešlo o rutinný postup. Letecký expert však priznal, že išlo o absolútne neprimerané správanie. Úradníci mohli požiadať cestujúcu, aby prístroj zapla a ukázala ako funguje. Toto správanie teda bolo naozaj ponižujúce. 

Viac o téme: LetiskoKontrola Frankfurt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu