Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Splňte si sen a buďte úspešný: Týchto 10 rád by vám malo pomôcť urobiť prvý krok

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Stať sa miliardárom je podľa mnohých nemožné a nedosiahnuteľné. Ľudia, ktorí sa nimi stali sa zdajú byť niečím viac. Nie je to úplne tak a dosiahnutie miliardárskeho života môže byť oveľa jednoduchšie ako si dokáže bežný smrteľník predstaviť. Pár rád poskytol odborník, ktorý sa stretol s najbohatšími ľuďmi sveta.

Desať tajných rád, ktoré podľa odborníka menom Vikas Shah znamenajú krok vpred smerom ku bohatstvu, úspechu a šťastiu. Neexistuje jedinec, ktorý by sa podľa nich nemohol riadiť a vyskúšať si ich úspešnosť.

Vikas je profesorom podnikania, ktorý sa stretol a pýtal takých ľudí ako je Sir Richard Branson, Sir James Dyson, či Steve Ballmer – jeden zo zakladateľov Microsoftu. Na základe týchto stretnutí radí ľuďom, čo je dôležité, aby dosiahli to, čo títo úspešní muži.

1. Nájdite svoju vášeň: Drvivá väčšina dnešných miliardárov nikdy nemala v úmysle sa nimi stať. Venovali sa svojej vášni a mali šťastie. Boli na správnom mieste v správny čas. To ich priviedlo k úspechu a veľkým peniazom. Bola to ale vášeň, ktorá bola prioritou a východiskovým bodom.

Takto chcú zmeniť svet: 37 miliardárov, ktorí rozhodne nie sú držgroši

2. Flexibilita: Drvivá väčšina najbohatších radí, aby bol človek flexibilný. Cesta k úspechu znamená občasné pády. Je potrebné mať silu dostať sa opäť na vrchol. Byť pripravený na zlyhanie a prijať to. Byť pripravený na vykonávanie činností, ktoré presahujú zónu pohodlia bežného života.

3. Nenaháňajte sa za bohatstvom: Ako Vikas priznal, každý miliardár prízvukoval, že sa nikdy nenaháňali za peniazmi. Bolo to vraj o tom, že chceli pre svet nejakú zmenu. Či už sa to týkalo revolučnej technológie, riešenia problémov alebo zlepšovania života.

Splňte si sen a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

4. Starajte sa o svoje zdravie: Ľudia si myslie, že tí najbohatší pracujú 23,5 hodín denne. Drvivá väčšina miliardárov sa o svoje zdravie stará. Nemôže chýbať plnohodnotný spánok, vyvážená strava a voľno. Pokiaľ nie sú v najlepšej kondícii nemôžu niečo viesť. To nie je len štýl, je to dôležitá súčasť, ktorej sa treba venovať od samého začiatku.

5. Premýšľajte o tom, ako môžete pomôcť ľuďom: Jednou z inšpirujúcich charakteristických čŕt všetkých miliardárov je, že majú hlboký zmysel pre filantropiu. Väčšina z nich pomáha a svoje kontakty a zručnosti využíva na pomoc rôznym charitatívnym organizáciám.

6. Premýšľajte dlhodobo: Veľmi málo miliardárov premýšľa na krátkodobej úrovni. Väčšina z nich neustále premýšľa nad tým, čo robiť, aby sa ich podnikanie posúvalo a udržalo. Nie je to o rýchlych peniazoch ale o zadelení si času a rozmýšľania dopredu. To je veľká súčasť, prečo sa im darí.

7. Je potrebné konať: Mať nápad je dôležité. Ak to však ostane pri nápade, je viac ako pravdepodobné, že z toho nič viac nebude. Treba konať!

Splňte si sen a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

8. Buďťe ľudskí: Bez výnimky každý miliardár, s ktorým sa Vikas stretol, pripísal svoj úspech tímu ľudí, ktorí pre neho pracujú. Ak chce mať človek veľa peňazí, je potrebné mať za sebou šikovných ľudí. Je potrebné ich motivovať a podporovať ich nápady. Z toho vyplýva potreba vysokej emočnej inteligencie.

9. Buďte otvorení a nájdite si svojho učiteľa: Každý jednotlivý miliardár má svojho učiteľa, trénera alebo blízkeho priateľa, ktorému sa môže zveriť. Nikto nie je dokonalý, a nikto nepozná odpovede na všetko. Je úplne v poriadku mať pochybnosti.

10. Buďte sami sebou: Nesnažte sa napodobňovať niekoho iného. Buďte tým kým ste a využívajte to. 

Viac o téme: NávodúspechMiliardárMotiváciaBohatstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu