Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Zabudnite na punč a čaj s rumom! Vyskúšajte horúci cider

PR článok Zobraziť galériu (4)

Radi by ste sa počas dlhých zimných večerov príjemne zohriali niečím iným? Tak potom zabudnite na vianočných trhoch či zimných svahoch na tradičné varené víno, punč či medovinu a vyskúšajte modernú alternatívu. Ak máte radi mierne sladkú, jablčnú chuť, horúci cider je tým pravým pre vás! Podľa posledných prieskumov si získal najmä mladých ľudí.

Horúci cider Kingswood bol pritom novinkou už minulý rok. Teraz si môžete kúpiť fľaškový cider v obchode a pripraviť si ho na horúco pekne doma a rovnako je súčasťou ponuky v predvianočnom období na trhoch či v prevádzkach.

 „Veľmi radi by sme ľuďom ukázali, že tak ako chutí v lete cider na ľade, je vynikajúcim spoločníkom aj v zimnom období vo svojej horúcej variante. A kto uprednostňuje domácu pohodu, nemusí kvôli tomu ani chodiť na vianočné trhy. Vďaka našim originálnym, no pritom jednoduchým receptom, ktoré sme pripravili v spolupráci s foodblogerkou LaPetit zvládnete prípravu horúceho cideru doma na profesionálnej úrovni,“ hovorí brand manažérka značky Kingswood Lenka Hájeková zo spoločnosti Pivovary Topvar.

 

Horúci cider „Jablková štrúdľa“

 

1 fľaša Kingswood Cider Originál

1 jablko

2 PL hrozienok

2 PL trstinového cukru

2 PL javorového sirupu

štipka škorice

6 klinčekov

 

Jablko si môžeme, ale nemusíme ošúpať a nakrájame ho na menšie kúsky. Spolu s cukrom, javorovým sirupom, hrozienkami, škoricou a klinčekmi ho podusíme asi 3 minúty na miernom plameni. Na záver prilejeme cider Kingswood, premiešame so zmesou jabĺk a hrozienok                 a zohrievame tesne pod bod varu.

 

Horúci cider „Voňavý pomaranč & med“

 

1 fľaša Kingswood Cider Originál

1 pomaranč

2 PL medu

2 hviezdičky badiánu

6 klinčekov

2 celé škorice

 

Pomaranč rozkrojíme na polovicu, z jednej polovice vymačkáme šťavu a druhú nakrájame na kolieska. V menšom hrnci zmiešame pomarančovú šťavu s medom a zalejeme ciderom Kingswood. Pridáme badián, klinčeky a škoricu a necháme zohriať tesne pod bod varu. Korenie necháme ešte 2-3 min. lúhovať. Precedíme cez sitko a rozdelíme do 2 hrnčekov. Dozdobíme čerstvými plátkami pomaranča a vychutnávame všetkými zmyslami.

 

Horúci cider „Ružové okuliare“

 

1 fľaša Kingswood Cider Rosé

½ granátového jablka

2 cm zázvoru

2 klinčeky

 

Zázvor ošúpeme a nakrájame na malé kúsky a z granátového jablka pomocou varešky vybúchame semiačka. V hrnci zohrejeme (nevaríme) cider Kingswood spolu s klinčekmi               a zázvorom. Necháme 2-3 min. lúhovať. Pred podávaním pridáme semiačka granátového jablka, nasadíme si ružové okuliare a vychutnáme chvíľku pohody.

 

Horúci cider „Mlsný jazýček“

 

1 fľaša Kingswood Cider Originál

250 ml smotana na šľahanie

štipka škorice

1 karamelové kondenzované mlieko

štipka soli

štipka muškátového oriešku

 

Karamelové kondenzované mlieko spolu s polovicou smotany na šľahanie pomaly zohrievame, kým nedosiahne tekutejšiu konzistenciu. Jemne ho posolíme a udržiavame v teple. Zo zvyšku smotany vyšľaháme tuhú šľahačku. Cider Kingswood zohrejeme (nevaríme) so štipkou muškátového oriešku a rozlejeme do pohárov. Každý pohár ozdobíme šľahačkou, polejeme trochou slaného karamelu a jemne poprášime škoricou.

www.kingswood.sk

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu