Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Párty v Tisovci sa zmenila na drámu: Spolužiaci urobili niečo hrozivé, zásah lekárov

Ilustračného foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračného foto (Zdroj: photl.com)

TISOVEC - Mladosť, pochabosť. Aj takými slovami sa dá opísať nerozvážny čin žiakov z Evanjelického gymnázia v Tisovci. Mládenci to ale poriadne prehnali. Po ich vyčíňaní skončili niektorí spolužiaci v nemocnici.

Študenti druhého ročníka Evanjelického gymnázia v Tisovci mali v triede mikulášsky večierok. Partia spolužiakov ale dostala nepochopiteľný nápad. Do nealkoholického punču nasypala lieky. Nič netušiaci spolužiaci ho s chuťou pili. Dve dievčatá skončili po akcii so zdravotnými ťažkosťami v nemocnici.  

Párty v Tisovci sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

Ako informuje televízia Joj, chlapci podľa svojich slov nasypali do nápoja prírodný liek, ktorý má upokojujúce účinky. V lekárni ich kúpil jeden z nich. Mládíci sa priznali po tom, čo ich spolužiačky hospitalizovali. "V nemocnici bola päť dní, nechali si ju na pozorovaní. Bola na infúziách, mala dávenie, plus mala žalúdočné problémy. Bolo tam podozrenie na otravu," uviedol otec jednej zo žiačok Marian Výborný pre televíziu s tým, že podľa neho škola celú vec poriadne neprešetrila. "Podľa mňa sa škola snaží celý problém bagatelizovať a ututlať. Preto som sa rozhodol podať trestné oznámenie, keďže tam bolo podozrenie na otravu a jedlá a nápoje boli podávané na pôde školy. Tak isto som kontaktoval regionálny úrad verejného zdravotníctva," dodal. 

Párty v Tisovci sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

Riaditeľka školy otcovo tvrdenie odmieta s tým, že situáciu hneď riešili. "Zvolali sme mimoriadnu pedagogickú radu. Oboznámili sme o tom aj rodičov," uviedla riaditeľka Miroslava Štefániková. Trest siedmich študentov neminul. Dostali trojky zo správania a podmienečné vylúčenie zo školy. 

Párty v Tisovci sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

Zatiaľ nie je stopercentne jasné, z čoho bolo študentkám zle. Dve tobolky lieku rastlinného pôvodu totiž podľa skúseného farmaceuta nemohli spôsobiť až také vážne ťažkosti. "Je to prípravok, ktorý upokojuje organizmus a v maximálnej miere človek môže zaspať. Ale nejaké iné príznaky by sa nemali vyskytovať," vysvetlil farmaceut Pavel Černák. Prípad už má na stole prokurátor. 

Viac o téme: VečierokPunčTisovec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu