Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Invalidka poprosila ľudí, aby ju pustili si sadnúť: Odsúdeniahodná REAKCIA, páľ niekam!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

LONDÝN - Ľudská krutosť nemá vo veľa prípadoch obdoby. Na vlastnej koži to zažila 45-ročná žena, ktorá trpí silnými bolesťami spojenými s jej ochorením. Dvaja mladí ľudia ju vo vlaku poriadne ponížili svojím arogantným výsmechom.

Paula Petersová trpí reumatoidnou artritídou. Ide o ochorenie spôsobujúce bolesti, opuch či začervenanie. Počas cesty vlakom z London Bridge Hastings zažila potupnú situáciu a výsmech dvoch mladých ľudí.

Pani Petersová, ktorej choroba je v takom štádiu, že pre svoju existenciu nevyhnutne potrebuje chodítko, požiadala ženu a muža sediacich na miestach určených pre zdravotne postihnutých, aby jej dovolili si sadnúť a pustili ju na miesto. Paula tvrdí, že mladí spochybnili jej zdravotný stav a použili  pri tom nepekné výrazy.

Paula bola práve na ceste z nemocnice smerom domov, ako aj sama potvrdila. "Požiadala som jeden pár, či by som si mohla sadnúť, pretože trpím chronickými bolesťami," povedala pre britský portál Standard.co.uk. Reakcia mladých bola ale poriadne zarážajúca. "Jednoducho sa mi vysmiali. Tá žena povedala, že ako môžu vedieť, že trpím zdravotným postihnutím a predtým si neodpustili naozaj hlúpe slová, ako f *** off vy klamárka," opísala situáciu Paula.

"Cítila som sa veľmi zranená. Neznášam to slovo. Prečo musím nosiť označenie alebo kartu, aby som preukázala svoje zdravotné problémy. Mám pocit, že sme sa vrátili v čase," priznala Paula.

Hovorca železníc Southeastern Railways sa krátko po incidente vyjadril: "V našich prostriedkoch má prednosť na sedenie cestujúci, ktorí na základne rôznych dôvodov, či už ide o starších ľudí, tehotné ženy alebo zdravotne postihnutých, nemôže stáť. Nato sú sedadlá určené práve pre túto skupinu osôb. Preto žiadame, aby ľudia dávali pozor na takýchto spolucestujúcich, a pokiaľ je to možné, nech sa vzdajú svojich sedadiel."

Ďalej dodal, že boli vydané špeciálne karty, ktoré cestujúci so spomínanými dôvodmi vlastnia. "Vieme, že nemusí byť vždy zrejmé, že niekto potrebuje v dopravnom prostriedku sedieť, alebo že sa niektorí ľudia cítia nepríjemne, keď majú žiadať o prepustenie sedadla. Z tohto dôvodu boli vydané karty, ktorými sa vlastníci preukážu pred ostatnými cestujúcimi."

Viac o téme: DopravaVlakSedenieZdravotne postihnutíChodítko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu