Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Wizz Air otvorí novú linku: Od decembra poletíme lacno aj do Kyjeva

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air v stredu oznámila otvorenie novej priamej linky z Bratislavy do ukrajinskej metropoly Kyjev. Letecké spojenie na menšie kyjevské letisko Žuljany bude prevádzkovať od 17. decembra tohto roka predbežne dvakrát týždenne. Riaditeľka komunikácie spoločnosti Wizz Air Tamara Vallois informovala, že za menej ako rok oznámili prevádzku tretieho leteckého spojenia z hlavného mesta Slovenska.

"Veríme, že našu linku do Kyjeva uvítajú rovnako obchodní cestujúci ako aj turisti," uviedla. Vallois očakáva, že nové letecké spojenie Slovenska s Ukrajinou napomôže k rozvoju obchodných stykov, ale aj cestovného ruchu a priláka do Bratislavy viac návštevníkov. 

Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Ivan Trhlík pripomenul, že letecké spojenie z bratislavského letiska do Kyjeva a späť sa obnovuje po troch rokoch. "Po ukončení prevádzkovania letov spoločnosťou Air Onix na uvedenej trase v decembri 2013 sme si boli vedomí toho, že Bratislava potrebuje mať priame letecké spojenie s hlavným mestom susediacej Ukrajiny," priblížil Trhlík. "Sme radi, že sa nám podarilo v rámci rokovaní dohodnúť spoluprácu so spoločnosťou Wizz Air, ktorá ponúkne slovenským cestujúcim spojenie s Kyjevom dvakrát týždenne," dodal šéf bratislavského letiska. 

Wizz Air začal prevádzkovať svoju prvú pravidelnú linku z Bratislavy v marci tohto roka do macedónskeho Skopje. Aerolínie už skôr oznámili aj otvorenie linky zo slovenskej metropoly do Tuzly v Bosne a Hercegovine, a to od marca budúceho roka. Po sprevádzkovaní linky do Kyjeva pôjde o tretie priame letecké spojenie spoločnosti z Bratislavy v priebehu jedného roka. 

Spoločnosť Wizz Air so sídlom v Budapešti v súčasnosti prevádzkuje vyše 450 leteckých spojení z 25 základní a spája 129 destinácií v 38 krajinách. Firma prevádzkuje flotilu 73 Airbusov A320 a A321. Wizz Air na Slovensku prevádzkuje tri pravidelné linky zo základne v Košiciach na letiská Londýn (Luton), Bristol a Doncaster (Sheffield). Z Popradu zabezpečuje lety do Londýna (Lutonu) a z Bratislavy do macedónskeho Skopje.

Viac o téme: LetiskoBratislavaKyjevWizz Air
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu