Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Manželia vydržali spolu úžasných 74 rokov: Dojemný príbeh lásky, ani smrť ich nerozdelila

Hazel a Leonard Cherryovci
Hazel a Leonard Cherryovci (Zdroj: kwtx.com)

WOODWAY - Boli spolu dlhých 74 rokov a zomreli len pár hodín po sebe. Americký pár Hazel (†93) a Leonard (†95) Cherryovci prežili spoločne to dobré aj zlé a ani smrť ich nerozdelila. Ich rodina sa domnieva, že takto ich požehnal Pán, aby ani jeden nemusel byť bez toho druhého.

Chcete žiť dlhšie a lepšie? Vedci v tom majú jasno, stačí dodržať túto jedinú VEC

"Je to trošku ťažké, viete, nemôžete zdvihnúť telefón a zavolať im, zavolať mame, ísť a vidieť ocka. Ale teraz sú s Ježišom," povedal pre kwtx.com ich 72-ročný syn, právnik David Cherry.

Leonard Cherry bol umiestnený do hospicu len niekoľko dní pred smrťou, zatiaľ čo jeho žena Hazel sa stále tešila dobrému zdraviu. "Matka ešte pred dvomi týždňami jazdila po meste a išla do obchodu s potravinami, ale otcov zdravotný stav sa zhoršoval už niekoľko rokov," uviedol David Cherry.

Leonard zomrel 27. októbra krátkou pred jednou hodinou popoludní. Hazel odišla z tohto sveta približne o desať hodín neskôr. "Čím viac som začal nad tým premýšľať, tým viac som sa usmieval, pretože sa navzájom veľmi milovali. Cítim požehnanie, že oteckovo utrpenie sa skončilo a že mama je s ním a nemusela žiť sama," domnieva sa syn.

Jediný vnuk Craig Cherry hovorí, že to bol typický milostný príbeh. "Tí dvaja mali vždy na tvárach úsmev a vždy sa hlboko milovali," dodal.

Leonard Cherry sa narodil v roku 1921 v Humble a jeho budúca žena o dva roky neskôr vo Fayette County. Spoznali sa na škole a vzali sa v januári 1942. Leonard narukoval k letectvu na začiatku druhej svetovej vojny a stal sa pilotom bombardéra B-24. Prevelili ho na základňu vo Fort Worth, kde ostatných školil, ako pilotovať lietadlo.

Po vojne začal pracovať ako autoopravár vo Fort Worthe a v roku 1949 si otvoril vlastnú autoopravovňu, kde spolu s manželkou pracovali až do roku 1980. Po predaji firmy sa presťahoval pár do Woodwayu v Texase, aby bol bližšie k synovi a jeho rodine.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu