Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vodička reklamuje najhoršie auto na svete: ZOZNAM porúch, predajca ju vysmial

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Foto: Profimedia)

MACCLESFIELD - Priateľ Megan Dixon sa nahneval po tom, čo im predajca automobilky ponúkol spätné odkúpenie auta za smiešnu sumu. Nebol to len nejaký výmysel zo strany Megan, išlo o vážne dôvody, ktoré preukázala a žiadala spravodlivý prístup. Predajca sa k veci postavil s veľkým výsmechom.

Daniel Mason rieši nepríjemnú situáciu. Jeho priateľka Megan kúpila v decembri 2013 auto a tvrdí, že ju od toho momentu prenasledovali samé problémy. Vrátane potiaží so spojkou, dvoma motormi a zlomeným sedadlom vodiča. Daniel tiež napísal list so všetkými poruchami auta na okno s tým, že problém nebol s RRG, ale s autom.

Vodička reklamuje najhoršie auto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Profimedia)

Megan, priznala, že zlomový bod prišiel v momente, kedy jej auto stálo dva a pol mesiaca v garáži počas jedného roka. Preto žiadala výrobcu o vrátenie peňazí. Namiesto toho jej ale bola ponúknutá suma 2500 libier (2862 eur) spolu s 200-librovým (229 eur) príspevkom na nové auto. "Celá tá vec s autom, bola nočná mora. Spôsobilo to iba to, že Megan od zúfalstva plakala v showroome. Pracuje v nemocnici ako sestra. Keď ju privolajú, musí tam byť do 30 minút. S týmto autom nikdy nevie, či sa jej to podarí," vysvetlil Daniel prekliatu situáciu.

Auto je stále v záruke. To ale neznamená, že by malo byť neustále v servise. Je to problém za problémom. Megan nechcela veľa, nejde jej o peniaze, ani o to, aby dostala nové auto. Jediná vec, o ktorú jej išlo, je dostať sa do práce, keď je to potrebné. "Toyota hovorí o spokojnosti všetkých svojich klientov, ale ja nie som spokojná vôbec," povedala Megan. "Došla mi trpezlivosť, a tak chcem varovať všetkých ľudí," dodala.

Vodička reklamuje najhoršie auto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Profimedia)

Megan sa prvotne dočkala obvinení, že si za zničenie spojky môže sama svojou jazdou. "Po každej oprave mi vrátili auto s ďalšími chybnými dielmi," vysvetlila Megan. Hovorca spoločnosti Toyota sa k veci vyjadril a uviedol stanovisko: "Ospravedlňujeme sa za prípadné nepríjemnosti a sklamanie, ktoré boli pani Dixon spôsobené."

Hovorca uznal, že sa spoločnosť zaviazala spĺňať podmienky záručného krytia a riešiť prípadné vzniknuté chyby, ktoré sa vyskytnú v záručnej dobe piatich rokov alebo 100 000 míľ. "Ak bola záležitosť postúpená Motor Codes, vieme, že sa vec vyšetruje a budeme čakať na ich odpoveď," povedal hovorca. Motor Codes je orgán zodpovedný za samoreguláciu v automobilovom priemysle prostredníctvom spotrebiteľských kódexov praxe. 

Viac o téme: AutoOpravaReklamácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu