Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pohár alkoholického nápoja rozohnil rodičov: Rozdelili sa do dvoch skupín a slovami nešetrili

Anna Whitehouse so svojou dcérou Zobraziť galériu (4)
Anna Whitehouse so svojou dcérou (Zdroj: Foto: Facebook/Mother Pukka )

LONDÝN - Mať dieťa určite nie je len o zábave a radosti. Únava, občasné zúfalstvo a bezradnosť sú neoddeliteľnou súčasťou. Každá matka alebo otec si raz za čas potrebujú oddýchnuť a vypnúť od bežného stereotypu. Nápady sú rôzne a názory na ne rozdeľujú rodičov do dvoch skupín.

Známa blogerka Anna Whitehouse z Londýna zdieľala na svojom facebookovom profile Mother Pukka fotku, ako tlačí kočík so svojím dieťaťom a má na ňom zavesený držiak s fľašou vína. Tento nápad okamžite zaujal tisíce zaneprázdnených rodičov, ktorí to veľmi ocenili. Fotka si vyslúžila skoro 30 000 lajkov, 3500 zdieľaní a okolo 4500 komentárov. 
 
Spisovateľka Anna, ktorá predtým žila v Amsterdame, sa nesnažila o to byť dokonalou matkou. Zverejnenú fotku obhájila pár slovami: "Bolo asi 32 stupňov a ja som bola v pasci rozhorúčeného amsterdamského bytu. Zúfalá z neustáleho revu mojej trojtýždňovej dcéry Mae. Do toho plaču ešte kňučal aj náš pes Douglas, ktorý chcel moju pozornosť pre seba," opisuje beznádejnú situáciu Anna. "Zrútená som volala svojej kamarátke, ktorá bola pripútaná na lôžko po zložitom pôrode. Jej odpoveď bola jasná: "Vezmi niečo, čokoľvek, dvihni zadok a príď sem," takto znelo podľa jej slov riešenie jej kamarátky. 
 
Pohár alkoholického nápoja rozohnil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook/Mother Pukka )
Fotka, ktorú zverejnila, zaujala viacerých rodičov. Veľa z nich priznalo, že nimi tento nápad zarezonoval. Niektorí boli veľmi milo prekvapení geniálnym využitím držiaka na nápoje pre ich ratolesti. Elle-Jo King napísal: "Rozhodne sa mi to páči. Je to presne to, čo som použil ako držiak na moju fľašu." Z komentu Karen van Hoey Smith vyplynulo, že tento nápad veľmi dobre pozná. "Používala som to v Greenwich Parku, keď bolo moje dieťa malé. Vyslúžila som si nepekné pohľady, ale bolo mi to jedno. Pohár vína bol pre mňa v tej bláznivej dobe naozajstným piknikom." Ďalší potvrdil, že držiak funguje aj na pohár šampanského a spolu s tvrdením zaslal ako dôkaz fotku. 
 
Rodičia sa ale delia na dve skupiny. Sú tí, ktorí sa tešia tomuto výmyslu a sú tí, ktorí tento výmysel odsudzujú. Veľa rodičov reaguje na alkohol pri deťoch veľmi negatívne. Podľa ich slov sa alkohol nemá pri deťoch vôbec konzumovať, ani by sa nemali nachádzať v spoločnosti, kde sa pije. "Som v menšine, lebo musím. Ale čo je na tom na vychvaľovanie? Som opitý rodič? Alkohol je omamná látka, ako každá iná droga," vyjadril sa jeden z nepriaznivých rodičov. Ďalšia odporkyňa pitia alkoholu tiež reagovala pobúrene: "Fajn, pite, keď nie sú vaše deti v okolí, alebo sú v posteli. Ale fotiť sa s deťmi pri tom, ako pijete alkohol? Ukazujete im, že je to absolútne v poriadku. Pripadá mi to nechutné."
 
Téma rozpútala menšiu vojnu medzi rodičmi a komentáre odporcov na seba nenechali dlho čakať. Matka Lyndsey Nobbs má v tom veľmi jasno a odkazuje tým, ktorí kritizujú, aby sa spamätali: "Nie je zlé si dať pár pohárikov pri dieťati. Žiť život! Osobne som zistila, že držiaky nápojov na mojom kočíku sa skvele hodia na plechovky piva alebo jablčného muštu." Kimi Marriott sa vyjadril veľmi jasne: "Myslím, že veľa z odporujúcich komentárov je od matiek novorodencov alebo žien, ktoré matkami ešte nie sú. Keď niekto tvrdí, že si nedá pohár vína, tak je klamár." Jedna z podporujúcich matiek tvrdí, že pohár vína je niečo, čo dokáže človeka preniesť cez náročný týždeň. Je to ako čokoláda, objatie, šálka čaju alebo masáž.
 
Blogerka Anna sa vyjadrila aj ku konzumácii alkoholu v prítomnosti detí. Povedala to celkom jasne. Rodičia by sa mali správať zodpovedne a neopíjať sa. Avšak raz za čas si dať pohár niečoho, na tom nie je nič zlé. 
Viac o téme: AlkoholDetiRodičia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu