Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Životná zmena prišla po niekoľkých rokoch: Poslednou kvapkou v mori sa stal obyčajný kúpeľ!

Tasha Marcisz a jej veľká životná premena! Zobraziť galériu (4)
Tasha Marcisz a jej veľká životná premena! (Zdroj: Foto: Facebook/Tasha Marcisz )

LONDÝN - Keď Tasha Marcisz dosiahla váhu 127 kíl, uvedomila si, že so sebou musí niečo začať robiť. Zo štíhlej ženy sa v priebehu rokov stala osoba, ktorá mala pre vysokú váhu okrem zdravotných problémov a bolestí, aj problém vychádzať na ulicu medzi ľudí. To ale stále nebola najtrápnejšia situácia v jej živote. Tú zažila pred svojim manželom a vtedy sa rozhodla pre vážny krok.

Tasha sa so svojim manželom zoznámila v nočnom klube, keď mala 20 rokov. Vtedy z nej bola ešte štíhla mladá dáma. O 2 roky nato čakali prvé spoločné dieťa Mitchell, ktorá má dnes 20 rokov. Pri prvom tehotenstve sa začala postupne zvyšovať Tashina váha. Neskôr mala s manželom ďalšie dve deti. Georgia má dnes 16 a syn Lewis 13 rokov. Okrem troch krásnych detí si ale musela s manželom prežiť aj tri potraty. 
 
Životná zmena prišla po
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook/Tasha Marcisz )
Počas dlhých rokov strávených na materskej dovolenke Tasha veľmi spohodlnela a začala sa prejedať. Denne okrem iného zjedla štyri balíky čokoládových sušienok. "Ak sa stalo, že Malc prišiel domov z nákupu bez mojich obľúbených sušienok, bola som schopná trucovať a bez mihnutia oka som ho poslala späť do obchodu. Kým sa vrátil, zjedla som celé balenie čokoládových tyčiniek. Mávala som strašnú chuť na sladké. Tiež som bola schopná zjesť niekoľko šľahačkových tortičiek denne," opisuje svoje prejedanie Tasha. 
 
Dennodenné prejedanie si začalo vyberať svoju daň. Netrvalo to tak dlho a Tasha sa začala hanbiť chodiť na ulicu medzi ľudí. Dôvod bol jednoduchý. Hanbila sa a pohľady na jej telo jej neboli absolútne príjemné. Čím menej chodila von, tým viac jedla. Dostala sa do kolotoča, z ktorého nebolo tak ľahké vystúpiť. "Žila som zatvorená v dome. Oblečená som chodila v pyžame, pretože všetko ostaté v mojom šatníku mi bolo malé. Okrem toho som trpela veľkými bolesťami kĺbov," hovorí Tasha. "Ak sa stalo, že deti potrebovali niekde byť, spoliehala som sa na manžela. Nemala som odvahu vyjsť z domu."
 
Životná zmena prišla po
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook/Tasha Marcisz )
"Môj manžel Malc mi hovoril, že ma miluje bez ohľadu na to, ako vyzerám. Ja som ale o sebe nemala dobrú mienku a cítila som sa veľmi zle. Nebola som ženou, ktorou som chcela byť," spomína ďalej Tasha. V priebehu rokov skúsila podľa vlastných slov niekoľko diét. Bola ale veľmi nedisciplinovaná, a keď už sa jej podarilo schudnúť pár kíl, dlho jej to nevydržalo. Netrvalo dlho a váha sa jej nielenže vrátila. Pribrala ešte viac, ako pred schudnutím. 
 
Po rokoch trápenia, prejedania a priberania, prišiel rozhodujúci deň. Tasha sa po kúpeli vo vani nedokázala postaviť. Zasekla sa a začala panikáriť. Jej vtedajších 127 kíl ju pripútalo k vani. Na pomoc si musela zavolať manžela. Vodič vysokozdvižných vozíkov Malc prišiel a vytiahol ju von. Manželmi boli 22 rokov, ale ako sama povedala, nikdy sa tak nehanbila ako v tú chvíľu. Ešte horšie to bolo, po tom ako sa to stalo opakovane. Pre lepší pocit manželky, sa Malc rozhodol vymeniť vaňu za sprchu. Tasha sa s týmto riešením ale neuspokojila a prišlo zlomové rozhodnutie. "Vedela som, že musím niečo so sebou urobiť a to raz a navždy,"
 
Priateľ jej poradil aby vyskúšala Cambridge Weight Plan. Išlo o individuálny program, s osobným konzultantom, ktorý nastavil jej stravovanie. "Moja poradkyňa Kate, bola mojim záchrancom. Na začiatku so mnou trávila čas doma. Až keď som zhodila prvých 25 kíl, odhodlala som sa začať navštevovať skupinu. Oblečenie mi bolo voľné, mala som veľa energie a cítila som sa šťastne po dlhej dobe." 
 
Životná zmena prišla po
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook/Tasha Marcisz )
Dnes žije Tasha nový život. Vo svojej  novej práci pomáha ľuďom s rovnakým problémom, akým trpela sama pred 18 mesiacmi. Stala sa konzultantkou programu Cambridge Weight Plan. Ďalšou zmenou prešiel aj jej vzťah s manželom. Ich milostný život sa obnovil a ona sa konečne necíti zle a nevyhýba sa intímnostiam. "Keď som mala 127 kíl cítila som sa veľká. Mala som depresie a žiadne sebavedomie. Keď som si ľahla večer do postele, radšej som sa tvárila, že spím," spomína Tasha. Dnes je všetko inak. Cíti sa krajšia a príťažlivejšia. Okrem toho si môže bez akýchkoľvek problémov užívať relax vo vani. "Teraz je tam nielen miesto pre mňa, ale zmestíme sa do vane spoločne s Malcom," opisuje šťastná Tasha. 
Viac o téme: ŽenaChudnutieDiétaPremenaŠtíhlosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu