Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dovolenka v Thajsku sa premenila na peklo: Tínedžerka (19) oklamala smrť, prežila nemožné

V nemocnici strávila takmer dva mesiace Zobraziť galériu (3)
V nemocnici strávila takmer dva mesiace (Zdroj: profimedia.sk)

BANGKOK - Devätnásťročná Britka sa vybrala na letnú dovolenku snov do severného Thajska. Netušila však, že tu bude bojovať o holý život. Počas výpravy k miestnym vodopádom sa totiž šmykla a zlomila si takmer polovicu kostí svojho tela.

Natalie Cooková plánovala v Thajsku stráviť päť týždňov. Tesne pred jej koncom ale prišiel strašný incident. Keď bola na výprave v džungli v regióne Mae Wang, pošmykla sa na klzkom kameni pri vodopáde a padala deväť metrov dolu. Jej spoluputujúci si mysleli, že je mŕtva, no ona akoby zázrakom prežila. Utrpela však množstvo ťažkých zlomenín vrátane dvojitej zlomeniny stehennej kosti, bedrovej kosti, zlomeninu panvy, lonovej kosti aj zápästia. 

Dovolenka v Thajsku sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Dovolenka v Thajsku sa zmenila na horor: Výlet v člne skončil smrťou troch turistiek

Kamaráti zranenú dievčinu preniesli na kuse dreva na okraj cesty, kde čakali na príchod sanitky. Tá ju potom previezla po hrboľatej ceste do nemocnice. "Polovica mojich kostí bola zlomená, takže akonáhle ma zdvihli na tom dreve, počula som samé praskanie. Potom som cítila, ako ma opúšťa myseľ. Povedala som si, že musím ostať pri vedomí, lebo keď odpadnem, bude to môj koniec. A to bol moment, ktorý rozhodol o tom, že budem žiť." 

Vyšetrenia ukázali, že Natalie vnútorne krvácala do brucha a vážne si poranila dolnú časť chrbta. Bolo preto nutné ju previezť do inej nemocnice. Cesta trvala hodinu a pre pacientku predstavovala hotové utrpenie, pretože cítila každý kameň na ceste. 

Dovolenka v Thajsku sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Na klinike sa liečila sedem týždňov, potom odletela späť do Británie. Dúfa, že do desiatich týždňov bude schopná opäť sa postaviť na nohy bez pomoci bariel. A keď bude zdravá, plánuje sa vrátiť do Thajska, aby poďakovala tamojším zdravotným sestrám, ako sa o po celý čas starali. 

Viac o téme: DovolenkaThajsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu