Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Veľká zmena pre dovolenkárov v Taliansku: POZOR, za toto vám môžu napariť mastnú pokutu!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

RÍM - Talianske úrady od Toskánska po Sardíniu môžu odteraz pokutovať tých, ktorí si zaberajú najlepšie miesta na verejných plážach tak, že si tam cez noc nechajú napríklad uterák alebo ležadlo. Za toto konanie, ktoré býva považované za nefér voči ostatným návštevníkom dodržiavajúcim pravidlá, môže v krajnom prípade padnúť pokuta až 200 eur. Informoval o tom britský denník The Guardian.

Omyl bude mátať tínedžerku (17) do konca života: Na dovolenke v Španielsku si prešla peklom

Minulú sobotu zabavila pobrežná stráž v Livorne 37 ležadiel alebo kresielok, 30 slnečníkov, uteráky a dokonca aj plavky. V toskánskom meste Cecina ľudia nesmú podľa miestneho nariadenia nechať bez dozoru veci pri mori do 8:30, kedy sa pláž otvára. Zabavovanie plážového vybavenia je hlásené tiež z Tortoreta v kraji Abruzzo a pláže v obci Roseto Capo Spulico v Kalábrii.

Pokuta hrozí podľa talianskeho denníka La Repubblica tomu, kto bude svoje veci požadovať späť. Talianska polícia tiež zaznamenala prípady, keď sa rôzni podvodníci pokúšali prenajať turistom ležadlá a slnečníky, ktoré sú normálne zadarmo.

Veľká zmena pre dovolenkárov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: smallbusinesshub.com)

Nie je to prvýkrát, čo sa talianske úrady snažia vložiť do uterákovej vojny na plážach. Pred niekoľkými rokmi dostalo šesť turistov v Ligúrii pokutu za to, že desať svojich uterákov rozprestreli pred šiestou hodinou ráno. V inom prípade zatkli Brita, ktorý spálil uteráky rezervujúce miesta pre nemeckých turistov. Obvinený nakoniec nebol.

Viac o téme: LežadloPokuta Taliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu