Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Pitný režim je pri diéte nevyhnutnosť!

Na potrebu pravidelného pitného režimu upozorňujú lekári v posledných rokoch stále viac a viac. Zásada napiť sa skôr, ako pocítite smäd, platí pri chudnutí dvojnásobne.

Nie je však tekutina ako tekutina a nie všetko v kvapalnom stave predstavuje vhodný nápoj pri redukčnej diéte. Z niektorých nápojov však môžete aj priberať.

Podráždenosť, únava, bolesti hlavy či malátnosť - aj to môžu byť dôsledky chýbajúcej vody. Denne by ste jej mali vypiť 2,5 až 3 litre. Budete sa cítiť lepšie, váš metabolizmus sa zrýchli a budete chudnúť ľahšie. Skúste vypiť každú hodinu jeden pohár vody.

Minerálky, čaje či džúsy?


Základom pitného režimu by mala byť čistá voda. „Ak ju nedokážete vypiť neochutenú, občas si do nej vytlačte citrón alebo pomaranč,“ radí Markéta Pikalová z Easy Diet. Ak obľubujete minerálky, pozor na sýtené - obsahujú bublinky, ktoré vás stále nútia ísť na toaletu, a hoci pijete, tekutiny môžu telu chýbať. Dobrou voľbou je aj ovocný čaj. Ak ho nedokážete vypiť horký, oslaďte si ho. „Najlepšie medom alebo trstinovým cukrom,“ dodáva Pikalová. Ani džúsy či rôzne kolové nápoje nie sú najvhodnejšie - obsahujú veľa cukru. Pripravte si radšej šťavu z čerstvých pomarančov.<br.

Kalorický alkohol


Počas chudnutia by ste naň mali zabudnúť. Aj keď samotné hodnoty napríklad piva nie sú také odstrašujúce, väčšinou v nás vyvolávajú hlad a čipsy či slané oriešky zvyšujú denný energetický príjem. Úplne zabudnite na tvrdý alkohol, ktorý má až 1 415 kJ, sladké likéry či miešané nápoje. Napríklad taká piňa koláda pripravená so smotanou má až 2 500 kJ. Ak sa už rodinnému či pracovnému posedeniu nedá vyhnúť, dajte si radšej biele víno, ktoré je najmenej energetické.

Nezabudnite


1. Pite skôr, ako pocítite smäd.

2. Vyhnite sa sladkým nápojom - cukor škodí vašej postave a telo navyše musí uvoľňovať vodu na jeho spracovanie - to smäd nezaženie.

3. Káva sa neráta - pôsobí močopudne, preto si k nej snažte dať aj pohár vody.

4. Pite dostatočné množstvo obyčajnej nesýtenej vody, 2 až 3 litre denne. Je to potrebné najmä na likvidáciu toxických látok.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu