Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Výstraha pred dovolenkou: V tomto rezorte radšej s cudzincami nesexujte, odnesiete si "prekvapko"!

Zábava na Magalufe Zobraziť galériu (5)
Zábava na Magalufe (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Užívatelia na Twitteri varujú pred sexom s britskými turistami, ktorí si podávajú kľučku na dverách kliník na španielskom ostrove Malorka. Údajne sa medzi nimi rozšírilo pohlavne prenosné ochorenie, ktoré si vyžaduje liečenie. Horúce slnko a pohlavný styk v opitosti im totiž zjavne zabránil dbať na bezpečnosť, a tak sa nadržaná mládež postarala o rozšírenie chlamýdií.

Mladých Britov nafilmovali pri orgiách na lodi v Magalufe: Orál a... VIDEO skončilo v porne!

Štúdie ukázali, že obrovské množstvo mladých Britov dovolenkujúcich na miestach, kde vládne rušný nočný život, ako je napríklad Magaluf, má nechránený pohlavný styk.

Výstraha pred dovolenkou: V
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Výstraha pred dovolenkou: V
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Chlamýdie sú zvyčajne bez príznakov, ale môžu spôsobovať bolesti pri močení, neobvyklý výtok z pošvy, penisu alebo konečníka, krvácanie počas alebo po sexe, a bolesť a opuch semenníkov.

Nové údaje však ukazujú, že v priebehu troch rokov výrazne stúpol aj počet Britov nakazených syfilisom, a to až o 76 %. Ak sa nelieči, môže mať za následok mŕtvicu, ochrnutie, slepotu alebo až smrť.

Výstraha pred dovolenkou: V
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

V roku 2015 celkovo diagnostikovali v Anglicku 434 456 pohlavných ochorení na sexuálnych klinikách. Počet nakazených chlamýdiami oproti predchádzajúcemu roku síce klesol, ale podľa anglického úradu verejného zdravia sa tak stalo hlavne preto, že napriek odporúčaniam sa dal testovať nižší počet mladých ľudí.

Malorka, Ibiza či Kanárske ostrovy: Toto sú výhody a nevýhody španielskych ostrovov

Doktorka Gwenda Hughesová uviedla, že nové štatistiky ukazujú, že výskyt pohlavných ochorení je stále veľmi vysoký u homosexuálnych mužov a mládeže. "Musíme urobiť viac pre zvýšenie povedomia o pohlavne prenosných chorobách a spôsoboch, akým im môže byť zabránené, najmä o používaní kondómov," apeluje lekárka.

Výstraha pred dovolenkou: V
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

"Odporúčame, aby každý, kto má sex s novým alebo príležitostným partnerom, používal kondómy a dal sa pravidelne testovať na HIV a iné pohlavne prenosné choroby. Je tiež dôležité zabezpečiť jednoduchý prístup k testovaniu a liečbe, ktoré spĺňajú potreby miestnych obyvateľov," uviedla odborníčka pre britský Mirror.

Viac o téme: Pohlavná chorobaMagaluf
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu