Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Astronóm všetkých šokoval: Je to žart? NASA klame, planéta Niburu a druhé Slnko existujú

Paul Cox Zobraziť galériu (2)
Paul Cox (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Rešpektovaný astronóm počas živého vysielania uviedol, že Národná agentúra pre letectvo a vesmír (NASA) skrýva existenciu druhého Slnka v našej sústave ako aj existenciu legendárnej planéty Nibiru. Konšpirační teoretici sa na toto vyhlásenie hneď vrhli a myslia si, že konečne niekto povedal ľudstvu pravdu. Iní diváci sa domnievajú, že Paul Cox jednoducho iba žartoval.

Vedci našli za Plutom obrovskú planétu: Budú sa znova prepisovať učebnice?

Rešpektovaný on-line kanál Slooh Telescope, ktorý robí živé vysielania pri príležitosti významných astronomických udalostí, dal 9. mája priestor Paulovi Coxovi, aby ľuďom priblížil prechod planéty Merkúr popred slnečný disk.

"Môžete vidieť, že Slnko je na ľavej strane. A tá malá čierna bodka... to je Merkúr. Teraz sa však možno sami seba pýtate, čo je tá veľká guľatá vec napravo od nášho Slnka. To je naše druhé Slnko. Neviem, či ste vedeli, že máme druhé Slnko, ale je to tak. Normálne je ukryté pred našimi pohľadmi. NASA a ďalšie organizácie takéto veci zvyčajne pred nami skrývajú, ale je to tak. Je to pravda," uviedol Cox.

Astronóm všetkých šokoval: Je
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

V inej časti zase dodal: "Oh vau, vidíte tú záhadnú žiaru na pravej strane? Myslíte si, že je to tajomná planéta Nibiru, možno sa objaví na týchto živých záberoch. Nechceme zakrývať veci, ako to robí NASA." Nibiru, alebo Planéta X, je údajne obrovské vesmírne teleso, ktoré sa podľa konšpiračných teórií môže jedného dňa dostať tak blízko k Zemi, že jeho gravitačná sila spôsobí na našej planéte zemetrasenia a iné katastrofické udalosti.

Najzáhadnejší objekt slnečnej sústavy: Deviata Planéta X prekvapuje aj slovenských vedcov

Diváci sa teraz sporia, či Paul Cox svoje slová myslel vážne, alebo si jednoducho len uťahoval zo všetkých konšpiračných teoretikov, ktorí naozaj veria, že druhé Slnko, či Nibiru existujú. Informoval portál express.co.uk.

Viac o téme: SlnkoPaul CoxAstronóm NiburuPlanéta X
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu