Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Taliansky ekonóm dal do pozoru celé lietadlo: Robil "záhadné teroristické" výpočty...

Guido Menzio Zobraziť galériu (2)
Guido Menzio (Zdroj: FB/Guido Menzio)

WASHINGTON - Do nečakaných problémov sa dostal profesor ekonómie z prestížnej americkej univerzity, ktorý v lietadle riešil zamotanú rovnicu. Jeho susedka mala podozrenie, že ide o teroristické výpočty, a požiadala personál, aby nič netušiaceho muža vyviedol. Vedec nakoniec na palube zostal, kvôli vysvetľovaniu však let nabral meškanie.

Dráma vo vzduchu: VIDEO Moment, keď sa cestujúci počas strašidelného letu zmierovali so smrťou!

Profesor Pensylvánskej univerzity Guido Menzio riešil v lietadle pred cestou z Filadelfie na konferenciu do Kanady zložitú diferenciálnu rovnicu, ktorá bola súčasťou jeho chystanej prednášky. Vo chvíli, keď už lietadlo mierilo na rozjazdovú dráhu, jeho susedka odovzdala letuške lístoček, načo sa stroj začal vracať k budove terminálu.

Menzio sa domnieval, že sa žene urobilo zle, ale vzápätí po tom, čo odišla z lietadla, si istý úradník letiska vyžiadal práve jeho. "Povedali mi, že sa tá žena bála, že som terorista, pretože som písal na papier divné veci," povedal agentúre AP Menzio, ktorý má ako Talian čierne kučeravé vlasy.

Taliansky ekonóm dal do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Guido Menzio)

Vedec po krátkom vysvetľovaní úradníkov presvedčil, že nie je pre svoje okolie nebezpečný a mohol sa vrátiť na palubu. Keby sa ho však žena spýtala priamo, mohlo sa lietadlo vyhnúť nepríjemnému meškaniu, povedal AP.

So ženou sa už nestretol, pretože podľa spoločnosti American Airlines letela až nasledujúcim letom. Americké médiá po minuloročnom teroristickom útoku v Kalifornii popisovali niekoľko prípadov, kedy obdobná podozrievavosť viedla k prerušeniu letu. Podozrenia sa však ukázali ako neopodstatnené.

Viac o téme: LietadloTeroristaPanikaGuido Menzio
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu