Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na letisku v ohrození životy 400 ľudí: Stroj, ktorý vzlietal, musel núdzovo brzdiť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

SOUL - Boeing spoločnosti Singapore Airlines, ktorý mal minulý štvrtok namierené do San Francisca, práve odlietal z letiska Incheon v Južnej Kórei, keď sa nečakane k jeho dráhe začal približovať Airbus A330-200. Našťastie piloti stihli na výstrahu veže včas zareagovať a za cenu zničených gúm zabránili tragédii.

Dráma vo vzduchu: VIDEO Moment, keď sa cestujúci počas strašidelného letu zmierovali so smrťou!

Dispečing letovej prevádzky nariadil posádke boeingu, aby núdzovo zastavila po tom, čo sa v blízkosti križovatky na dráhe bez predchádzajúceho súhlasu objavil airbus patriaci Korean Airlines smerujúci do Petrohradu. V tom čase už singapurský stroj nabral rýchlosť viac ako 100 km/h a pri prudkom brzdení došlo k zničeniu pneumatík.

Incident sa odohral podvečer o 17.50 h. Obe lietadlá boli v čase úplného zastavenia od seba približne 1,7 km, napísali noviny Korea Times. Na palube airbusu sa nachádzalo 188 pasažierov.

VIDEO Núdzové pristátie ako z hororu: 93 pasažierov uniklo o vlások smrti a mohlo sa stať horšie

"Zrušený vzlet vyústil do zničenia pneumatík na Boeingu 777-300ER, ktorý si vyžiadal, aby cestujúci vystúpili z lietadla na rolovacej dráhe," uviedol hovorca Singapore Airlines. Na palube bolo 186 cestujúcich a 18 členov posádky.

Let do San Francisca mal zdržanie 19 hodín kvôli výmene pneumatík, cestujúcim zabezpečili náhradné ubytovanie. Kórejský airbus medzitým odklonili späť na odbavovaciu plochu a vzlietol asi dve hodiny po incidente. Juhokórejské ministerstvo životného prostredia, infraštruktúry a dopravy udalosť prešetruje a očakáva sa, že jeho výsledky zverejní o dva alebo tri týždne.

Viac o téme: LietadloLetiskoKorean AirSingapur Air
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu