Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

FOTO krvavého hororu na palube lietadla: Za okamih prišiel zvrat, šesť ľudí skončilo v nemocnici!

Turbulencie otriasli lietadlom aj pasažiermi Zobraziť galériu (3)
Turbulencie otriasli lietadlom aj pasažiermi (Zdroj: facebook/Kru P’Birth)

JAKARTA - Pasažieru letu z indonézskej Jakarty do thajského Bangkoku zažili tak silné turbulencie, že šesť z nich utrpelo zranenia a museli byť hospitalizovaní. Fotky, ktoré zverejnil člen posádky, dokazujú, že na palube sa skutočne odohrávala obrovská dráma s nejasným koncom.

Pondeľňajší let spoločnosti Thai Airways z Indonézie do Thajska sa nezaobišiel bez veľkých komplikácií. Piloti aj cestujúci sa totiž museli popasovať so silnými turbulenciami, ktoré sa objavili počas preletu nad Singapurom. Jeden pasažier a šesť členov posádky Boeingu 777 dokonca utrpelo zranenia, čo dokazuje aj fotografia zakrvaveného sedadla. Pasažier sa zranil preto, lebo nebol pripútaný a keď lietadlom trhlo, vyletel do vzduchu a buchol si hlavu. 

FOTO krvavého hororu na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: facebook/Kru P’Birth)

Sarah-Jayne Edwardsová videla na vlastné oči, ako sa to stalo. "Ten muž vyzeral ako Indián. Keď si udrel hlavu, začal veľmi krvácať. Letušky sa pýtali ľudí, či medzi nie je nejaký lekár," opísala situáciu pre MailOnline. Vzhľadom na to, že počasie bolo pekné, piloti neočakávali žiadne turbulencie, a preto ani cestujúci nemuseli byť pripútaní. 

FOTO krvavého hororu na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: facebook/Kru P’Birth)

Thai Airways vydalo na svojom Facebooku vyhlásenie, v ktorom potvrdilo, že šesť ľudí muselo byť po pristátí prevezených do nemocnice. "Letecká spoločnosť sa ospravedlňuje pasažierom, ktorí sa zranili. Ich liečebné náklady sme uhradili my," informoval prezident aeroliniek Charamporn Jotikasthira s tým, že všetci hospitalizovaní už boli prepustení do domáceho ošetrenia. 

Modlitby, jedlo na plafóne a totálna panika: VIDEÁ turbulencií, pri ktorých ľudia šaleli od strachu

Aktívny pilot Patrick Smith vysvetlil, aký je postup v kabíne, keď sa počas letu vyskytne turbulencia. "Piloti sa za každú cenu nesnažia ovládnuť lietadlo. Lietadlá sú navrhnuté s niečím, čo voláme pozitívna stabilita. Najlepšie je z toho vykorčuľovať pomocou autopilota. Miestami to môže byť nepríjemné, ale netreba sa báť, že sa stroj prevráti hore nohami. Nespomínam si ani na jednu leteckú nehodu v komerčnom letectve, ktorá by bola zapríčinená turbulenciou. Lietadlá sú naozaj navrhované tak, aby odolali extrémnej záťaži i silnej turbulencii," povedal. 

Viac o téme: LetTurbulencia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu