Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Turistky (†32, 35) si užívali dovolenku v Španielsku, no dostali fatálny nápad: Zabilo ich to

Úplne zbytočná tragédia Zobraziť galériu (3)
Úplne zbytočná tragédia (Zdroj: profimedia.sk)

COSTA BRAVA - Obrovská tragédia sa stala ešte minulý rok v obľúbenom španielskom letovisku Lloret de Mar. Dve ženy sa tam utopili po tom, ako sa vracali z baru na hotel. Jedna chcela zachrániť tú druhú, no neprežila ani jedna.

Tridsaťpäťročná Lisa Cogginsová a o tri roky mladšia Tracey Astonová trávili v októbri dovolenku na španielskom pobreží Costa Brava. Jeden večer zašli s priateľmi do nočného klubu, v ktorom sa zdržali do skorých ranných hodín. Po ceste domov sa rozhodli, že si zaplávajú v mori. 

Lisa Cogginsová
Zobraziť galériu (3)
Lisa Cogginsová  (Zdroj: profimedia.sk)

To bol ale moment, ktorý všetko zmenil. Najprv vliezla do vody Tracey, no už po chvíli ju strhla obria vlna údajne vysoká takmer päť metrov. Keď to zbadala Lisa, okamžite pribehla kamarátke na pomoc a snažila sa ju vytiahnuť z mora. No tú zase stiahol silný prúd, čím sa dostala ďaleko od brehu. Miestny barman privolal pomoc, no ženy sa už zachrániť nepodarilo. Ich telá našli o šesť hodín neskôr. 

Rodiny nebohých počas vyšetrovania kritizovali miestne úrady kvôli nedostatku varovných značiek na úseku pláže, kde k tragédii došlo. Podľa príbuzných neurobili dosť na to, aby sa smrti oboch žien predišlo. "Tracey žila pre svoju rodinu a deti a nikdy by sa neuvrhla do žiadneho nebezpečenstva. Na pláži neboli žiadne značky, ktoré by upozorňovali na akékoľvek riziko spojené s kúpaním," uviedla Astonovej matka. 

Tracey Astonová
Zobraziť galériu (3)
Tracey Astonová  (Zdroj: profimedia.sk)

Koronerka Louise Huntová ako príčinu smrti určila asfyxiu v dôsledku utopenia. Polícia prípad uzavrela ako nešťastnú náhodu. "Je to absolútna tragédia, keď mladé ženy idú do mora a nie sú schopné posúdiť, aké riziko im hrozilo," povedala. 

Viac o téme: DovolenkaŠpanielskoUtopenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu