Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Je toto najbláznivejšie zariadenie na svete: VIDEO Pomôže vám zomrieť a zmení vás na popol!

Čo tak zažiť vlastnú kremáciu?
Čo tak zažiť vlastnú kremáciu? (Zdroj: reprofoto: reuters)

ŠANGHAJ - Návštevníci sa len tak hrnú do novej atrakcie v Šanghaji, ktorá im umožňuje zažiť, aké to je umierať, byť spopolnený a znovu sa narodiť. Po tejto skúsenosti sú údajne oveľa zmierenejší s veľkým tajomnom okolo smrti a sú menej vydesení z toho, čo ich čaká.

Zvyknete spať viac ako osem hodín? Dávajte si pozor, hrozí vám, že TAKTO zomriete!

Simulátor smrti, ktorý sa otvoril pre verejnosť v pondelok v Číne, umožňuje záujemcovi zomrieť, prejsť si kremáciou a potom byť vzkriesený. Účastníci si za túto skúsenosť zaplatia v prepočte približne 60 eur. Pred "smrťou" ešte môžu napísať svoj závet či vyjadriť posledné slová, ktoré si vezmú domov ako suvenír, alebo ich zničia.

"Je to naozaj zaujímavý pocit. Prinajmenšom vám dáva šancu upokojiť sa a privedie vás späť na zem, aby ste mohli premýšľať o niektorých životných problémoch... Myslím, že tento pocit je iný. Keď prejdete tými dvermi, zažijete niektoré zmeny vo svojom myslení, a to sa bude líšiť od toho predtým, ako ste vstúpili. Myslím, že to je naozaj skvelé a veľmi užitočné," uviedol jeden z návštevníkov Lu Siwei (33).

"Keď plne nerozumieme smrti a neprijímame ju, lúčenie je pre nás veľmi zložitou a náročnou úlohou. Zahŕňa mnoho rozmerov, konfliktov a niekedy nám nedovolí urobiť správne rozhodnutie. A tak som premýšľal, ako ľudí už počas života vzdelať, aby keď sa priblíži okamih, kedy budú čeliť smrti, už nemuseli nad týmito problémom toľko premýšľať," vysvetlil dôvod vzniku tohto zariadenia jeho pôvodca Ding Rui

Viac o téme: Simulátor smrti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu